Eurodeputatul umanist, Maria Grapini, mesaj tranșant în plenul PE: “Cer imperativ ca România să intre în Schengen, iar drepturile românilor să fie respectate!”

Share:

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, cere, imperativ, ca România să fie inclusă în Spațiul Schengen, iar drepturile românilor să fie respectate, considerând că, în acest context, “vorbim de un drept, nu de o favoare!”.

“Am un sentiment de frustrare și sunt convinsă că acest sentiment nu îl am doar eu, ci toți cetățenii din țara mea! A câta oară să mai dezbatem acest lucru, a câta oară să mai votăm în Parlamentul European intrarea în Schengen, a câta oară să mai scrie Comisia Europeană Consiliului European, celor 27 de șefi de stat și de guvern care, iată, ce democrație ne învață. Un președinte de stat sau un șef de guvern contează mai mult decât zecile de milioane de cetățeni! Asta este democrația europeană? Ar putea să ne spună (și mă adresez acum celor 27 de șefi de stat și de guvern, inclusiv președintelui din țara mea) ce punct din Tratat, ce punct din Regulamentul Schengen nu e îndeplinit de România sau Bulgaria?”, a punctat, în intervenția sa, în plenul PE, eurodeputatul Grapini.

Totodată, în calitatea sa de fost om de afaceri, Maria Grapini i-a criticat dur pe șefii de stat și de Guvern, întrebându-i, concret, cine plătește daunele morale și financiare create, de 11 ani, cetățenilor români.

“Cer imperativ ca România să intre în Schengen și cetățenii din țara mea să se bucure de aceleași drepturi ca și cetățenii celorlalte state aflate în Spațiul Schengen!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.