De ce să apelezi la un implant dentar în Sibiu atunci când situația impune această procedură?

Share:

Grija pentru dantură poate fi realizată într-o varietate de forme, însă controlul stomatologic regulat rămâne una dintre cele mai bune soluții la care un pacient poate recurge pentru a preveni anumite afecțiuni. Din teama de dentist sau din alte motive subiective, pacienții se prezintă adesea mult prea tardiv la medic, astfel că rezultatul final este de cele mai multe ori acela că pierd un dinte sau o măsea. În ciuda faptului că în prezent există tratamente avansate pentru mai toate problemele dentare, mulți pacienți încă ezita să solicite ajutorul stomatologului până în momentul în care durerile devin insuportabile. Pierderea dinților și măselelor este o situație neplăcuta, care îl lasă pe pacient cu două opțiuni terapeutice: implantul dentar sau puntea dentară.

Procedura de inserție a unui implant dentar a devenit una din ce în mai populară în rândul pacienților de pretutindeni datorită numărului mare de avantaje pe care îl aduce. Așadar, daca te afli în situația de a apela la o procedură de inserție a unui implant dentar în Sibiu, îți vom oferi câteva motive pentru care să alegi încrezător această procedură fiind chiar o soluție mai benefică decât clasica punte dentară.

Nu necesită “sacrificarea” dinților vecini

Un prim avantaj al implanturilor dentare reiese prin faptul că procedura de inserție a acestora nu presupune sacrificarea dinților vecini așa cum se întâmplă în situația punților dentare. Întreaga procedură are loc doar la nivelul spațiului rămas liber după pierderea unui dinte sau a unei masele, astfel dinții învecinați sunt păstrați intacți după finalizarea procedurii. Cu alte cuvinte, un implant dentar Sibiu reprezintă una dintre cele mai bune soluții pe care un pacient le are la îndemână în situația pierderii unui dintre sau a unei măsele.

Implant dentar Sibiu – intervenție simplă și nedureroasă

Chiar daca de-a lungul timpului au circulat numeroase zvonuri legate de complexitatea procedurii de inserție a unui implant dentar sau despre cât de dureroasa este, în realitate, aceasta este una relativ simplă și nu provoacă disconfort pacientului. Totul se realizează sub anestezie locală, astfel că pacientul nu va resimți niciun fel de durere. Un aspect de avut în vedere însă este acela că procedura presupune o anumită perioada de timp pentru ca implantul să se fixeze cât mai bine în os.

Îți redă cu ușurință zâmbetul

Pierderea unui dinte sau a unei măsele nu doar că este o situație neplăcută pentru orice pacient, însă dacă nu se va recurge la una dintre soluțiile de înlocuire în timp util, pot exista repercusiuni și mai mari. Mai precis, dinții și măselele au tendința de a se deplasa în astfel de cazuri, ceea ce poate avea un impact negativ asupra fizionomiei feței. Această situație poate fi însă prevenită foarte simplu prin inserția unui implant dentar sau cu ajutorul punții dentare. De aceea este recomandat ca în situația pierderii unui dinte sau a unei masele, pacientul să se prezinte la medic în cel mai scurt timp.

Îmbunătățirea masticației și a vorbirii

În momentul pierderii unui dinte sau a unei masele, masticația și vorbirea pot fi afectate semnificativ, motiv pentru care este recomandat ca pacienții aflați în această situație să apeleze cât mai curând la procedura de implant dentar.

Implant dentar in Sibiu – totaldent.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.