Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, cere Comisiei Europene adoptarea unor măsuri ferme pentru stoparea creșterii facturilor la energie și gaz

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a cerut Comisiei Europene, în plenul PE, în prezența comisarului pentru economie, Paolo Gentiloni, adoptarea unor măsuri ferme pentru stoparea creșterii facturilor la energie și gaz. “Cetățenii așteaptă fapte, sunt sătui de vorbe!”, susține Maria Grapini.

“Domnule comisar, discutăm astăzi despre stoparea creșterii facturilor la energie și gaz, facturi care generează uriașe consecințe economice și sociale. Chiar acum, în foarte multe state membre, se regularizează facturile la energie și se majorează chiar de zece ori. Și, iată că, situația este disperată nu numai în țara mea, România, unde cetățenii revoltați m-au sesizat, în condițiile în care prețurile la energie au crescut, repet, chiar de zece ori”, a punctat eurodeputatul Grapini, care a mai spus că, chiar acum, când are loc această dezbatere, a primit o scrisoare de la un cetățean căruia factura lunară i-a fost crescută de la 35 de euro, la 450 de euro, dar care a primit și o factură de regularizare de peste 3700 de euro.

În aceste condiții, Maria Grapini l-a întrebat pe comisarul Paolo Gentiloni care sunt măsurile concrete adoptate de Comisia Europeană pentru contracararea acestor situații pentru că, în opinia europarlamentarului umanist, „nu putem să stăm și să așteptăm sezonul rece, în condițiile în care discutam, deja de opt luni, care sunt măsurile optime pentru a scădea facturile.

“Vin de la o întâlnire cu SME Connect, în calitatea mea de vicepreședinte al intergrupului pentru IMM-uri, și întrebarea concretă a întreprinzătorilor din Germania, Austria sau Slovacia este evidentă: Cum scădem facturile la energie? Și, la această întrebare, așteaptă răspunsul cetățenii și IMM-urilor, dacă nu vrem, totuși, să ne confruntăm cu consecințe economice și sociale alarmante”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.