Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Armatei Române: “Este instituția care nu și-a trădat neamul niciodată, pentru că trăiește pentru el!”

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a transmis, cu ocazia Zilei Armatei Române, un mesaj emoționant.
„Armata Română a fost și este care a asigurat independența țării. Este instituția cea mai respectată de români și așa trebuie să rămână și pe viitor.
Armata continuă să fie, încă de la înființarea sa, un pilon de stabilitate al României, o instituție solidă în care credem și ne încredem, pe care trebuie să o susținem, de veacuri, peste veacuri! Am credința unui neam care a trecut prin multe, având întotdeauna alături acest partener de neclintit care ne-a făcut mândri că suntem români!
Ziua Armatei Române trebuie să rămână un reper de independență si suveranitate națională, la fel și slujitorii ei, care au apărat-o și o apără în continuare, oferindu-ne România de acum, democrată și liberă.
Îi îndemn pe români să iubească Armata, s-o cinstească și s-o apere. Este instituția care nu și-a trădat neamul niciodată, pentru că trăiește pentru el.
Urez armatei române, fiecărui cadru militar, tuturor celor care au servit Patria sănătate și „la mulți ani”!
Respect, stimă și onoare pentru Armata Română”!
În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României. La 25 octombrie 1944, odată cu eliberarea oraşului Carei, se atingea obiectivul major al momentului întoarcerii armelor de la 23 august 1944, respectiv, acela al eliberării întregului teritoriu de sub ocupaţia germano-maghiară şi anularea consecinţelor dictatului de la Viena din 30 august 1940.
Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.
Ziua Armatei României este marcată prin arborarea Drapelului naţional la sediile instituţiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi prin organizarea de ceremonii militare şi activităţi comemorative în garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţiuni şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai Apărării.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.