Liberalilor le fuge “preșul” electoral de sub picioare. Și, totuși, ce se acunde în spatele atacului grobian al lui Rareș Bogdan la adresa lui Ciolacu și Budăi?

Atacurile liberalilor la adresa liderilor PSD, în special Ciolacu și Budăi, nu surprind. Din prima clipă a intrării la guvernare, PSD a fost privit de liberali nu ca un partener ci ca un adversar imposibil de controlat, de dominat, de doborât. Chiar și intrarea PSD într-un guvern condus de un premier liberal nu i-a mulțumit pe mai-marii PNL.

Marcel Ciolacu și Marius Budăi au fost, însă, doi lideri care i-au deranjat, prin implicarea lor, pe liderii PNL.

Marius Budăi a fost cel mai bun ministru al Muncii din ultimii 32 de ani. Pensionarii spun răspicat acest lucru! Susținerea intereselor acestora, dar și a celorlalte categorii defavorizate, au reprezentat o prioritate pentru Marius Budăi. Cel care, din nefericire, pentru liberali, a fost susținut de liderii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu.

Majorarea pensiilor a reprezentat o miză pentru Marius Budăi. Care, încă, din prima zi a mandatului, a solicitat, imperios, acest lucru. În replică, liberalii l-au acuzat de demagogie, de iresponsabilitate și i-au cerut demisia în numeroase rânduri.

De câteva săptămâni, însă, aflați pe toboganul electoral (nu depășesc 16-18% în sondajele reale), liberalii au început să contratace electoral. Solicitarea de majorare cu 10% a pensiilor de la 1 ianuarie 2023 avansată de PSD, în contextul unui deficit bugetar uriaș și a unei presiuni bugetare pe măsură, primită, inițial, cu revoltă de liberali, a fost supralicitată de aceștia. Se vorbește de o majorare a pensiilor cu 15% până la 25%.  Brusc, nu mai există pericolul derapajului bugetar! Nici pentru Iohanis, nici pentru Ciucă, nici pentru Rareș Bogdan și nici pentru Raluca Turcan!

Atacul disperat al lui Rareș Bogdan (cu permisiune evidentă de la Cotroceni) la adresa lui Ciolacu, Budăi și implicit PSD  reprezintă, până la urmă, o mojicie. Cel care desființa pensiile speciale în 30 de zile este complexat de anvergura lui Marius Budăi și de modul social-democrat în care Ciolacu tratează populația!

Să-l jignești pe Marcel Ciolacu într-o asemenea manieră este de neconceput pentru un coleg de Coaliție care susține că vrea stabilitate politică! Din fericire, liderii PSD pun mai presus de mize electorale interesul național! Iar Ciolacu, Budăi și ceilalți social-democrați vor face ceea ce știu mai bine! Și anume să guverneze pentru români!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.