Fermierii afectați de războiul din Ucraina vor primi despăgubiri de până la 300.000 de euro!

Comisia Europeană a adoptat mai multe modificări în privința cadrului temporar de criză care vizează sprijinirea economiei în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Fermierii afectaţi de război vor putea beneficia de ajutoare de până la 300.000 euro.

Cresc sumele care pot fi acordate pentru întreprinderile afectate de războiul declanşat de Rusia în Ucraina, în 24 februarie anul acesta. Europarlamentarului Dan Motreanu a anunţat, pe Facebook, că recent Comisia Europeană a prelungit și modificat cadrul temporar de criză.

Principalele modificări adoptate vizează prelungirea până la 31 decembrie 2023 a măsurilor prevăzute de cadrul temporar de criză, precum și creșterea plafoanelor maxime de ajutor pentru întreprinderile afectate de războiul din Ucraina.

Astfel, întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectoarele agriculturii și al pescuitului și acvaculturii vor putea primi un ajutor pe timp de criză de până la 250.000 euro și, respectiv, 300.000 euro, în timp ce pentru întreprinderile care își desfășoară activitatea în toate celelalte sectoare, sumele pot ajunge până la 2 milioane euro.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.