Liderii AUR iau atitudine față de „sfidările” lui Eduard Novak. Dan Tănasă: Îi cerem premierului Ciucă să-l demită pe ministrul Tineretului și Sportului!

Deputatul AUR Dan Tanasă îi cere premierului Nicolae Ciucă să-l demită pe ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, căruia îi reproşează că a ales să comunice informaţii în interes public în altă limbă decât cea oficială de stat, un gest pe care îl consideră „sfidător”.

„Semnalez un incident deosebit de grav, faptul că un membru al Guvernului României comunică public, în numele Guvernului României, în altă limbă decât limba oficială de stat. Considerăm că este un gest sfidător, gesturi cu care UDMR ne-a obişnuit de-a lungul timpului, este un gest fără precedent ca un ministru al Guvernului României să comunice informaţii în interes public în altă limbă decât limba oficială de stat. Gestul ministrului Sportului de a comunica public în altă limbă decât limba oficială de stat şi de a subtitra mesajul public, în numele Guvernului, în limba oficială, este un gest sfidător fără precedent (…). Avem tot respectul pentru sportivul Eduard Novak şi îi mulţumim frumos pentru medaliile obţinute şi pentru eforturile sale de a reprezenta România, ministrul Sportului însă este un banal politruc UDMR, este o coadă de topor a Ungariei şi este un provocator ordinar. De-a lungul mandatului său s-a remarcat prin mai multe gesturi sfidătoare provocatoare la adresa demnităţii românilor, motiv pentru care îi solicităm premierului Ciucă să se ridice din genunchi din faţa lui Kelemen Hunor şi să-l demită pe Eduard Novak. Eduard Novak poate fi în continuare preşedintele Federaţiei Române de Ciclism sau poate fi un foarte bun antrenor. Ca ministru, însă, şi-a dovedit limitele”, a susţinut miercuri Tanasă, la o conferinţă de presă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.