Cătălin Drulă, acuzații dure după ridicarea MCV: Regimul Iohannis nu scapă de monitorizarea europeană!

Share:

Cătălin Drulă a postat pe pagina sa de facebook un mesaj pentru regimul lui Klaus Iohannis în care susţine că ridicarea MCV pentru România nu înseamnă că statul de drept nu va mai fi monitorizat.

Cătălin Drulă, acuzaţii dure după ridicarea MCV. „Comisia Europeană a recomandat ridicarea MCV pentru România, la trei ani distanță după ce a făcut aceeași recomandare pentru Bulgaria. Așa cum spune însă și Comisia, regimul Iohannis nu scapă de monitorizarea europeană. Am putea spune chiar că lucrurile devin mai grave pentru noi cu această guvernare iresponsabilă. Cele trei legi promulgate pe repede-înainte de Iohannis sunt în continuare sub monitorizare pentru că ele sunt jalon în PNRR”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Liderul USR s-a referit apoi la raportul recent al Comisiei de la Veneția, care „nu a dat gir noilor legi ale Justiției, ba dimpotrivă, le-a criticat dur cu privire la graba adoptării, procedura de numire a procurorilor-șefi, înființarea secției noi pentru magistrați și altele”.

„De altfel, în PNRR sunt incluse jaloane care reprezintă cerințe din MCV. Comisia spune în raport textul că acestea „sunt esențiale pentru procesul de reformă, cum ar fi reforma sistemului judiciar și cadrele anticorupție”. Mai mult, indiferent de eventuala ridicare a MCV, statul de drept va continua să fie monitorizat în România prin noul mecanism general aplicabil tuturor statelor membre (Rule of Law). Iar acest mecanism condiționează fondurile europene de angajamentele cu privire la statul de drept și reformele din Justiție”, a mai scris Cătălin Drulă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.