Eurodeputatul Maria Grapini cere explicații CE, pe tema impactului viitoarei reforme legislative a cadrului de guvernanță economică, în vremuri de criză economică și socială!

Share:

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a cerut, în cadrul unei intervenții în plenul PE, clarificări vicepreședintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, și comisarului responsabil pentru Economie, Paolo Gentiloni, pe tema viitoarei reforme legislative a cadrului de guvernanță economică, în vremuri de criză economică și socială.

Potrivit eurodeputatului Grapini, atunci când se face o schimbare legislativă importantă, este foarte importantă analiza impactului acesteia.

„Este foarte bine că ați explicat și în răspunsurile pe care le-ați dat că ați vrut să lăsați o mai mare lejeritate pentru spațiul fiscal, în funcție de gradul de îndatorare a fiecărui stat. Întrebarea mea este: Dacă v-ați gândit că noi avem, în același timp, de implementat o strategie de reindustrializare a UE și o nouă strategie a IMM-urilor și ați calculat dacă, prin impactul acestei reforme legislative a guvernanței comune, în cele 27 de state, există sau nu un impact pozitiv pentru că, până la urmă, asta este important, și anume, cum traversăm crizele, cum reușim să nu-i afectăm pe cei mai slabi, adică IMM-urile, microîntreprinderile, și cum putem să aducem plusvaloare (pentru că, până la urmă, și UE s-a împrumutat din piața de capital și trebuie să dea, până în 2058, banii înapoi)? Deci, concret, mă interesează dacă aveți un impact calculat?”, a punctat, în intervenția sa, Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.