Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, susține egalitatea de șanse pentru femei, privind prezența acestora în consiliile de administrație ale marilor companii!

Share:

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, susține, în cadrul unei intervenții în PE, egalitatea de șanse pentru femei, privind prezența acestora în consiliile de administrație ale marilor companii.

„Nu am fost o susținătoare a cotelor impuse dar, dacă egalitatea de șanse nu se realizează firesc, voluntar, atunci trebuie reglementată. Și, pentru a liniști pe cei care se opun acestei Directive, îi îndemn să citească pentru a înțelege că stabilirea unor cote pentru femei în consiliile de administrație nu exclude criteriile de competență.

Atâta timp cât, în UE, 60% dintre cetățenii cu studii superioare sunt femei, nu e posibil să nu existe competență pentru un procent de 40% femei în consiliile de administrație.

Cui îi este frică de femei în funcții de conducere?”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Concret, eurodeputatul Grapini a întrebat în intervenția sa dacă, totuși, cei prezenți au citit vreun studiu antropologic!

„Știți ce calități native au femeile? Credeți că dacă se pune această cotă de 40%  nu se mai ține cont de criteriile de competență sau la ce v-ați gândit? Matematic, 60% din totalul populației absolvente de studii superioare sunt femei și este clar, în aceste condiții, că nu pot fi doar 8% femei în consiliile de administrație. Deci, pierdem competență!”, a mai spus Maria Grapini.

Mai mult, europarlamentarul umanist a taxat dur punctele de vedere conform cărora procentul de 40% femei în consiliile de administrație ar fi o discriminare, în contextul unei populații în care ponderea femeilor depășește 50%.

“Unde este discriminarea de care vorbiți? Asta este o problemă! Adoua problemă: Cum vedeți dumneavoastră rezolvată această problemă, și anume, ca în consiliile de administrație să fie și femeile care au competență, pentru că acest procent nu exclude competența! Să fie clar, în consiliile de administrație, nu se ridică haltere, nu se cară saci, nu se face muncă fizică, ci se gândește. Și, dacă avem 60% persoane feminine instruite în studiile superioare, nu credeți că se pierde o competență în consiliile de administrație?”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.