România își va continua creșterea economică și în anul 2023!

Share:

România nu va intra în recesiune în 2023, a anunțat ministrul Finanțelor – Adrian Câciu. Acesta spune că va fi o creștere economică de cel puțin 1,8 la sută.

”Toate prognozele nu arată o contracţie a economiei, ci arată o încetinire a vitezei de creştere sau o reducere a creşterii economice, ca să spun aşa. (…) Eu am spus: am semnalul de încetinire pe trimestrul trei, sigur îl voi avea şi în trimestrul patru. Pentru asta, tot Guvernul trebuie să lucreze la măsuri de restartare a economiei. (…) Ăsta este semnalul cel mai important pentru cei care decid, dar şi pentru corporaţii”, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Ministrul a estimat că România nu va intra în recesiune în 2023, ci, din contră, o creștere economică, de peste 1,8 la sută.

„Opinia mea este că nu vom avea o creştere economică la nivel de potenţial – în România creşterile de potenţial sunt undeva la 4,5%, aşa arată potenţialul României, aşa ar putea să crească, dacă nu ar fi influenţată de factori negativi – o să avem o creştere economică, prognozele ne spun 1,8. Eu cred că o să depăşim aceste prognoze. Nu o să fie expansiune, dar nu o să fie nici contracţie economică sau altceva, mai jos de 1,8”, a precizat Adrian Câciu, miercuri seară, într-un interviu la Digi24.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.