Sesiunea de depunere a dosarelor în cadrul programelor „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” a fost prelungită

Share:

Sesiunea de depunere a dosarelor pentru Rabla Clasic și Rabla Plus se prelungește. Solicitanții se pot înscrie până la data de 31 ianuarie 2023 în limita bugetului disponibil.

Sesiunea de depunere a dosarelor pentru Rabla Clasic și Rabla Plus se prelungește. Doritorii se pot înscrie în  limita bugetului disponibil alocat de AFM.

„Având în vedere că sunt încă fonduri disponibile care pot fi solicitate, am decis să extindem sesiunea de înscriere până la data de 31 ianuarie 2023”, a declarat Laurențiu Adrian Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

Calendarul de desfăşurare a sesiunilor de înscriere în anul 2022 în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, precum şi sumele rămase disponibile se pot consulta  pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente programelor.

O sesiune nouă Rabla” şi „Rabla Plus” a început  pe data de 30 septembrie și urma să se termine pe 25 noiembrie. În tot acest timp persoanele se puteau înscrie în program  prin intermediul dealerilor autorizaţi, iar persoanele juridice puteau depune dosarele de finanţare prin accesarea aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de AFM.

Bugetele aferente acestei etape se împart astfel: pentru Programul „Rabla Clasic” – persoane fizice, buget de 139.898.500 lei, persoane juridice – buget de 173.300.500 lei, instituţii publice – buget de 15 milioane de lei, în timp ce pentru Programul Rabla Plus – persoane fizice, bugetul este de 115.500.000 lei, persoane juridice – 202.303.000 lei şi instituţii publice – 15 milioane de lei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.