Ungaria riscă să piardă fonduri europene de 7,5 miliarde de euro

Ungaria riscă suspendarea unor plăţi 7,5 miliarde de euro de la bugetul Uniunii Europene din cauza suspiciunilor de corupţie, în ciuda concesiilor făcute de Budapesta pentru a combate utilizarea necorespunzătoare a fondurilor UE, potrivit DPA.

Executivul Uniunii Europene a recomandat încă din luna septembrie suspendarea unei finanțări de aproximativ 7,5 miliarde de euro pentru Ungaria din cauza corupției, primul caz de acest fel în blocul celor 27 de țări în cadrul unei noi sancțiuni menite să protejeze mai bine statul de drept, informa atunci Reuters.

Experţii Comisiei Europene au analizat măsurile luate de Ungaria în încercarea de a preveni suspendarea plăţilor.

Aceștia au ajuns la concluzia că eforturile anti-corupţie nu sunt suficiente pentru a transfera cei 7,5 miliarde de euro.

Comisia Europeană critică de mult timp corupţia extinsă din Ungaria și ar urma acum să propună Consiliului European ca cele 7,5 miliarde de euro să fie retrase, aşa cum de altfel a sugerat Bruxelles-ul încă din luna septembrie.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene împreună cu ceilalţi 26 de comisari europeni urmează să decidă săptămâna viitoare dacă vor înainta propunerea către statele membre.

Decizia finală va reveni Consiliului, adică statelor membre, în luna decembrie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.