Uniunea Europeană pregătește al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei!

Share:

Uniunea Europeană pregătește al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei, în data de 24 februarie, moment de la care au trecut deja nouă luni.

„Lucrăm din greu pentru a lovi Rusia unde o doare și pentru a afecta și mai mult capacitatea sa de a purta război împotriva Ucrainei și pot anunța astăzi că lucrăm la viteză maximă la al 9-lea pachet de sancțiuni”, a anunțat, joi, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o conferință de presă pe care a susținut-o în Finlanda, unde se află într-o vizită oficială.

„Sunt încrezătoare că vom aproba foarte curând un plafon global asupra petrolului rusesc cu G7 și ceilalți parteneri importanți. Nu vom avea liniște până când Ucraina nu va triumfa asupra lui Putin și a războiului său ilegal și barbar”, a adăugat președintele Comisiei Europene.

Anunțul lui von der Leyen vine după ce la începutul lunii octombrie UE a impus un alt set de sancțiuni împotriva Rusiei, printre acestea numărându-se inclusiv plafonarea prețului la petrol, dar cu unele excepții.

Șeful diplomației ucrainene Dmitro Kuleba a cerut, marți ,ca un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei să prevadă restricţii stricte asupra industriei ruseşti de rachete.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.