Eurodeputatul Maria Grapini, mesaj tranșant în PE: Trebuie, prin infrastructură de calitate, să creștem rezistența unor sectoare care țin de calitatea vieții oamenilor: energie, sănătate, alimente etc!

Share:

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a explicat, în cadrul unei intervenții în PE,  de ce trebuie să avem infrastructură de calitate în domenii importante care țin de îmbunătățirea vieții oamenilor.

În context, eurodeputatul Grapini i-a cerut, din nou, comisarului pentru afaceri interne, Ylva Johansson, ca piața internă să fie, cu adevărat, unică și, în context, să se admită intrarea României în spațiul Schengen.

„De foarte multe ori vorbim foarte tehnic și, poate, mai puțin inteligibil pentru cetățeni. De fapt ce înseamnă reziliența entităților critice? Înseamnă că noi ne gândim, prin această directivă, să creștem rezistența unor sectoare care țin, până la urmă, de calitatea vieții oamenilor: energie, sănătate, domeniul alimentar, spațial etc. Vorbim, practic, de  11 domenii importante care sunt acoperite prin această directivă. Evident că o rezistență mai mică a unui sector, a unei entități critice dintr-un anumit stat membru, va aduce, în cascadă, efecte nedorite în toată piața internă”, a precizat Maria Grapini, care a adăugat că această directivă trebuie adoptată rapid în legislația națională a statelor membre.

De asemenea, europarlamentarul umanist a reiterat importanța unor infrastructuri de calitate în domeniile amintite pentru a putea vorbi de o competiție echitabilă în piață.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a făcut un apel către comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, în direcția aderării României la spațiul Schengen.

“Trebuie să avem, prin intrarea României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen, un singur spațiu, o singură piață unică puternică, pentru că doar așa putem lucra la creșterea calității infrastructurii în cele 11 domenii de care s-a vorbit aici”, a conchis Maria Grapini.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.