Ludovic Orban taxează, din nou, dur comportamentul lui Bode în scandalul plagiatului: Deși sistemul îl apără prin metode neortodoxe, zilele lui la șefia MAI sunt numărate!

Share:
Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, critică dur comportamentul lui Bode în scandalul plagiatului și îi cere, încă o dată, demisia  din funcția de ministru al Afacerilor Interne.
Potrivit lui Ludovic Orban, Emilia Șercan demonstrează clar că cel puțin 18,5% din teza de doctorat a lui Lucian Bode este plagiată. „Analiza este foarte exactă. Nimeni nu poate contesta adevărul prezentat de jurnalistă. Dacă cineva se mai îndoiește de plagiat, îl invit să citească analiza meticuloasă făcută de doamna Șercan”, a mai spus liderul Forța Dreptei.
„În orice țară democratică, dezvăluirile doamnei Șercan ar fi provocat un scandal monstru, care ar fi dus cel puțin la demisia lui Bode din funcția de ministru. Din păcate, în România nu este democrație. Cea mai mare parte a mass-media păstreză o tăcere de tip omerta asupra acestui subiect. În PNL și în coaliție acest subiect nu există decât în discuțiile șușotite pe la colțuri de membrii simpli. Cu excepția câtorva voci răzlețe, lumea universitară se face că nu vede hoția și impostura, evidente în cazul lui Bode. Iohannis, acuzatorul plagiatorului Ponta din campania prezidențială din 2014, face lucrurile taman pe dos față de cum a promis și îl ține în brațe pe Bode, așa cum a făcut și în cazul celuilalt plagiator notoriu, șeful lui Bode din guvern și din partid, Ciucă. CNATDCU este împiedicat prin toate tertipurile posibile să se pronunțe asupra acuzațiilor de plagiat. Mai mult, prin legile educație se dorește desființarea acestei instituții”, a completat Orban.
Cu toate acestea, fostul premier are convingerea că zilele lui Bode la șefia MAI sunt numărate.  Orban susține că plagiatul este atât de evident, încât orice om cu un minim bun-simț va ști că Bode a plagiat, că a mințit și că sistemul îl apără prin metode neortodoxe.
„Forța opiniei publice este imensă. Încetul cu încetul, toți actorii relevanți care îl girează azi pe Bode vor înțelege că au de pierdut dacă se cramponează de el. Și, așa cum s-au lepădat de Câmpeanu, îl vor trimite și pe Bode în decor.
Ce trebuie să ținem minte este modul profund nedemocratic prin care s-a încercat punerea batistei pe țambal, complicitățile relevate, mecanismele ascunse ale unei solidarități de tip mafiot, vinovățiile ascunse din spatele aparențelor, etc.
Nu pot să închei decât prin a solicita încă o dată demisia plagiatorului sau, în cazul în care ea nu se petrece, demiterea lui Bode”, a conchis Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.