Parchetul General confirmă dosarul în care e vizat ministrul Sportului, Eduard Novak!

Share:

Parchetul General confirmă dosarul în care e vizat ministrul Sportului, Eduard Novak. Este un dosar in rem, adică se cercetează fapta și nu persoana. Acuzațiile care i se aduc lui Novak sunt de conducerea unei mașini fără permis de conducere, de încredințare a mașinii unei persoane fără permis și abuz în serviciu. Ministrul spune că nu a fost chemat la audieri de procurori și că nu a condus mașina instituției pe care o conduce în interes personal, așa cum afirmă sindicaliștii. 

Ministrul Sportului Eduard Novak ar fi ascuns în urmă cu un an BMW-ul ministerului în garaj după ce l-ar fi avariat în trafic. Conform Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST), Novak ar fi încercat să mușamalizeze accidentul pentru a nu se afla că acesta nu avea voie să se afle la volan.

Conform unor documente și verificări consultate de SNST, Eduard Novak nu avea voie să conducă autovehiculul implicat în accident deoarece acesta ar trebui să fie la volanul autovehiculelor adaptate handicapului său.

„De 23 de ani conduc fără nicio omologare specială pentru că nu am nevoi. Gradul meu de handicap nu necesită vreo omologare. Pot să conduc așa. În 2020 a fost schimbat carnetul. Nici nu prea am avut accidente. Gradul meu de handicap nu necesită nici schimbarea permisului, nici permis special. Eu conduc ca oricine altcineva”, a fost reacția ministrului Eduard Novak.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.