Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen

Share:

Social democrații suedezi susțin aderarea României la spațiul Schengen, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ardalan Shekarabi, la două săptămâni după ce afirma că extinderea Schengen ar afecta securitatea internă a Suediei. 

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu i-a mulţumit social-democratului suedez pentru declaraţia sa pozitivă cu privire la susţinerea aderării României la Schengen.

„Vă mulţumesc foarte mult, domnule Ardalan Shekarabi pentru declaraţia dumneavoastră pozitivă de astăzi cu privire la aderarea României la Schengen. şi ca urmare a discuţiei noastre foarte bune şi cuprinzătoare din 22 noiembrie. Aderarea României va face UE mai sigură”, a scris Bogdan Aurescu, luni pe Twitter.

Iniţial, la începutul lunii noiembrie, Shekarabi preciza că Parlamentul nu susţine poziţia Guvernului Suediei legată de sprijinirea aderării ţării noastre la Schengen.

„Guvernul nu are sprijin în Parlament pentru poziţia sa. Credem că, atunci când vine vorba de extinderea spaţiului Schengen, trebuie să pornim de la nevoile noastre de a controla intrările şi ieşirile şi să ne asigurăm că dispunem de toate instrumentele de care avem nevoie în lupta împotriva criminalităţii. (…) Aceasta nu este o problemă minoră. În practică, acest lucru ar însemna eliminarea controalelor la intrare şi la ieşire”, preciza, pe la începutul lunii noiembrie, social-democratul sueddez Ardalan Shekarabi.

Și europerlamentarul PSD Victor Negrescu a anunțat că social-democraţii suedezi susţin aderarea României la spaţiul Schengen.

”Social-democrații suedezi au anunțat, în urmă cu puțin timp, că susțin aderarea României la spațiul Schengen”, a scris Negrescu pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.