Eurodeputatul Maria Grapini, prezentă la Madrid, în Spania, la evenimentele dedicate Zilei Naționale a României!

Share:
Prezentă, pe 29 noiembrie, la Bruxelles, la Ambasada României din Belgia, iar pe 1 decembrie, la Timișoara, „primul oraș martir al Revoluției”, unde a sărbătorit Ziua Națională a României, europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, participă și, la evenimentele dedicate Zilei Naționale, pe 2 și 3 decembrie, la Madrid, în Spania.
Concret, eurodeputatul Grapini a fost invitată la evenimentele dedicate Zilei Naționale, organizate de către Asociația Națională Solimundo, în colaborare cu Asociația Suflet Românesc și Centrul Cultural La Tierra Tracia-Asociation Romanați, care se desfășoară la Madrid, în perioada 2-3 decembrie 2022, pentru a marca cei 104 ani de când Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a votat, în unanimitate, „Declarația de Unire cu Țara”.
Potrivit organizatorilor, Ziua Națională reprezintă un moment cu o încărcătură istorică deosebită pentru românii din întreaga lume, iar pentru aceștia, indiferent în ce colț ar lumii s-ar afla, dragostea pentru țara de origine și legătura cu locurile natale nu dispar niciodată.
Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, participă atât la primul eveniment organizat la Universitatea Complutense din Madrid, vineri, 2 decembrie, între orele 15-17, dar și la cel de-al doilea organizat la Auditorium Paco de Lucia, organizat între orele 18-21.30, la care vor participa invitați din România, și anume, poeți, scriitori, lectori și artiști (inclusiv un număr impresionant de artiști din Regatul Iberic).
Mai mult, în cadrul evenimentului de la Auditorium Paco de Lucia, va avea loc și Gala ACT Antreprenoriat – Cultură – Tradiții, dedicată Zilei Naționale, unde Maria Grapini va acorda premii și diplome de excelență mai multor români care au reușit în profesia lor.
Gala Premiilor ACT are scopul de a fi cât mai aproape de conaționalii noștri, de a premia și promova atât mici cât și mari antreprenori români din Diaspora, oameni care, în ciuda faptului că sunt departe de țara lor, continuă să ne facă cunoscută istoria și tradițiile și să promoveze cu succes cultura românească dincolo de hotare.
Sâmbătă, 3 decembrie, va avea loc, la Madrid, o conferință PUSL, unde umaniștii care trăiesc în capitala Spaniei au ținut să sărbătorească Ziua Națională a României prin tradiții românești, alături de vicepreședintele partidului, europarlamentarul Maria Grapini.
Citește și
1 Comentariu
  1. MINDA ALEXANDRU spune

    MULT SUCCES.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.