Proiectul „Promovarea dramaturgiei românești” a avut un impact răsunător în Galați și Constanța!

Share:

Asociația Arte dell’Anima anunță cu bucurie finalizarea proiectului cultural „Promovarea dramaturgiei românești”, proiect realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Serviciul Dezvoltare Comunitară, din cadrul Direcției Generale Guvernare Deschisă, Relații Publice și Cooperare.

„Anul acesta Promovarea dramaturgiei românești s-a derulat în licee din Galați și Constanța, mediul urban și rural, comunități de elevi foarte diferite structural. Am avut în săli elevi de clasa a XII-a, dar și elevi de clasele a IX-a și a X-a; am avut elevi de la profil real, dar și de la profil tehnologic. Indiferent de spațiul în care am avut întâlnirile – săli de festivități cu o acustică apropiată de cea a unei săli de spectacol, dar și săli de cantină, unde sunetul se spărgea zgomotos de pereți – elevii au fost prezenți, în sensul că au fost interesați, captivați de jocul actorilor. Spectacolul-lectură are un specific al său, chiar dacă actorii citesc (niciodată integral sau cu ochii exclusiv în foi) relația cu publicul se creează și este vitală pentru bunul mers al lucrurilor. Actorii își asumă personajele, modulările de voce sunt însoțite de jocul de priviri și de micile gesturi care fac parte din construcția spectacolului. Așa se face că tinerii au fost foarte atenți la schimbările de ton, la mutările de accent, la felul cum se schimbă dinamica unei scene în funcție de relația dintre personaje, etc.” – Nona Rapotan

Mulțumim echipei de actori formate din Andreea Bibiri, Daria Pentelie, Anda Sârbei, Tiberiu Hărșan, Mihai Trăsnea, regizorului spectacolului, Vlad Lință, dar și doamnei teatrolog Nona Rapotan, pentru implicarea și performanța deosebită din cadrul proiectului.

Mulțumim partenerilor noștri: Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați, Liceul „Emil Racoviță” Galați, Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” Galați, Liceul Internațional de Informatică Constanța, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța pentru deschiderea cu care ne-au primit și întreg sprijinul oferit!

Vă invităm să urmăriți trailerul proiectului aici: https://youtu.be/KdiUfFTGCNk

Mai multe informații și detalii pe www.artedellanima.ro!

Proiectul „Promovarea dramaturgiei românești”, implementat de Asociația Arte dell’Anima, prin manager de proiect Crina Lință, este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Serviciul Dezvoltare Comunitară, din cadrul Direcției Generale Guvernare Deschisă, Relații Publice și Cooperare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.