Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București organizează Campania Umanitară SMILE

Share:

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București organizează în perioada 5-23 decembrie Campania Umanitară SMILE. Proiectul are drept scop strângerea de fonduri pentru o cauză nobilă, iar ediția de anul acesta își propune să continue tradiția implementată acum câțiva ani și să ofere suport, în preajma Crăciunului, copiilor defavorizați. 

Copilăria este despre mirosul inconfundabil de cozonac, despre colindătorii ce băteau la ușă în Ajunul Crăciunului, despre joaca cu bulgări de zăpadă din spatele blocului, precum și momentele petrecute în familie atunci când eram mici. Totuși, an de an, sunt copii care nu au avut ocazia de a simți aceste sentimente pe care cei mai mulți dintre noi le-am avut.

Astfel, ASLS își propune, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, să aducă o bucățică din copilărie în sufletele celor mici. Vă întrebați cum, mai exact? Voi, cei care donați, veți putea aduce liniște, bucurie și dragoste în inimile acestora, transformându-le Crăciunul într-o sărbătoare pe care nu o vor uita niciodată. Donațiile se pot face până în data de 23 decembrie, iar noi vă încurajăm să contribuiți, pe cât posibil, la sădirea speranței în inimile acestora și la crearea unor amintiri de care aceștia să-și amintească cu drag.

Câţiva dintre voluntarii implicați au descris experiența trăită în cadrul organizării proiectului, ce reprezintă această campanie umanitară pentru ei și cei mici, precum și importanța acesteia:

„Campania Umanitară SMILE ne-a demonstrat, chiar și în format online, că spiritul de a ajuta nu se pierde niciodată. Este proiectul în care fiecare dintre noi poate să ajute, indiferent de partea de care se află. Fie el voluntar, student, profesor, reprezentant al unei companii, cu toții ajutăm așa cum putem. Coordonarea acestui proiect în format online a reprezentat în continuare o provocare, însă satisfacția finală nu se compară cu nimic. Ediția anterioară a îndemnat atât studenții și voluntarii, cât și câteva companii să doneze. Ediția de anul acesta se zvonește a fi extrem de interesantă, deoarece holurile facultății vor fi însuflețite de organizarea infodesk-urilor, ceea ce va stârni interesul multora dintre noi. Nu pot să zic altceva decât că aștept cu nerăbdare să iau parte la acest proiect!”

(Mădălin Catană – Coordonator SMILE 2021)

„Sunt extrem de entuziasmată și aștept cu nerăbdare să iau parte pentru a doua oară la acest proiect. Anul trecut am făcut parte din echipa organizatoare și am simțit de departe bucuria celor mai puțin norocoși decât noi, dată fiind situația pandemică, însă, în această ediție, îmi propun să contribui mult mai mult și să aduc zâmbete pe chipurile copiilor care nu se pot bucura de aceste sărbători, așa cum mulți dintre noi o facem.

Crăciunul este despre a crea o lume nouă, plină de culoare, fericire și speranță. Contribuiți cât puteți pentru a le oferi celor din jur șansa de a gusta din bucuria acestei perioade unice!”

(Miruna Flipache – Asistent-Coordonator SMILE 2021)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.