Eurodeputatul Maria Grapini cere Comisiei Europene și Președinției Cehe a Consiliului UE să ia atitudine față de încălcarea Regulamentului Schengen de către Austria!

Share:

În contextul încălcării de către Austria a Regulamentului Schengen, Maria Grapini, în calitate de membră a Parlamentului European, vicepreședintă a Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorului, membră a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne și a Comisiei pentru transport și turism, a transmis scrisori deschise atât președinției Cehe a Consiliului UE, premierului Petr Fiala, cât și președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prin intermediul cărora solicită puncte de vedere față de această situație inadmisibilă.

Potrivit europarlamentarului Grapini, Austria manifestă, fără argumente tehnice, o opoziție fățișă față de intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen. În același timp, susține Maria Grapini, Austria nu respectă Regulamentul Schengen, care trebuie respectat de fiecare stat membru care se află în spațiul Schengen!

Europarlamentarul umanist precizează că a făcut, personal, această constatare, în data de 6 decembrie, când s-a deplasat la Viena cu ocazia ședinței grupului politic S&D.

Totodată, Maria Grapini consideră că tolerarea și chiar acceptarea unor grave abateri ale Austriei de la Regulamentul Schengen și, în același timp, pedepsirea a milioane de cetățeni din România și Bulgaria din cauza argumentelor nefondate menționate de statul austriac, care nu poate dovedi concret, din punct de vedere  tehnic, care sunt criteriile ce nu sunt îndeplinite de cele doua țări, duc la pierderea credibilității proiectului european și la diluarea încrederii în conducerea Consiliului UE, dar și a conducerii Comisiei Europene.

În context, eurodeputatul român a adresat Comisiei Europene, dar și Președinției Cehe a Consiliului UE, punctual, următoarea întrebare:

Cum se poate admite în cazul Austriei încălcarea Regulamentului prin efectuarea de controale, de către autoritățile acestui stat, la frontiera dintre Ungaria și Austria (două state membre ale spațiului Schengen)?

În numele cetățenilor români pe care îi reprezintă în Parlamentul European, Maria Grapini le adresează celor doi oficiali să precizeze, explicit, ce măsuri vor adopta, în cazul Austriei, pentru a nu se aplica, încă o dată, dublul standard în cazul statelor membre.

Mai mult, cine va suporta pierderile economice suferite de România și Bulgaria și de întreaga Piață internă a UE?, a mai întrebat eurodeputatul Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.