Violeta Alexandru (Forța Dreptei) critică dur duplicitatea guvernării PSD-PNL pe tema pensiilor speciale: Acest guvern nu va desființa pensiile speciale!

Share:
Deputatul Forța Dreptei, Violeta Alexandru, critică dur, într-o postare incendiară pe pagina de Facebook, duplicitatea guvernării PSD-PNL pe tema desființării pensiilor speciale.
„Raționalizare. Eficientizare. Revizuire. O groază de cuvinte în PNRR pe tema pensiilor speciale dar ceea ce era important pentru oameni nu există în text. Nu există cuvântul: desființare. Nu există cuvântul: eliminare. E un fâs ceea ce a fost scris în PNRR pe acest subiect. Prefer să le spun oamenilor direct ce simt că se va întâmpla decât să îi las cu o speranță care nu se va materializa. Ar fi trebuit scris/explicat clar ce urma să se facă. A venit decembrie, luna în care în PNRR trebuie făcut ceva pe această temă dar cum a venit, va și trece și luna și oportunitatea de a trata corect lucrurile pentru toți oamenii care muncesc în această țară”, a precizat Violeta Alexandru.
Potrivit liderului Forța Dreptei București,  sistemul public are un talent de a învârti cuvinte care nu înseamnă nimic concret. În context, a mai spus Alexandru, nu se vor desființa pensiile speciale cu acest guvern! Asta e realitatea. Le vine mănușă PSDiștilor care au inventat aceste pensii (o parte din pensie se primește funcție de contributivitate și o alta, în completare, de la bugetul de stat, pe baza unui calcul avantajos).
„Cei care chiar au/au avut o carieră doar în armată, în justiție rămân cu pensia laolaltă cu cine s-a învârtit, s-a descurcat, s-a transferat la fix, și-a echivalat ca să îndeplinească toate criteriile. Având salariile consistente (și sporuri, căci la ei sunt recunoscute toate, nu ca la oamenii cu pensie clasică, pe contributivitate) nu acceptă că oricum pensia lor pe contributivitate este peste media celorlalți (doctori care stau cu orele în operații, profesori cărora le cerem să aibă răbdare și să ne învețe copiii pentru a fi competitivi în viață). Dintr-un salariu consistent (și asta trebuia discutat mai întâi – salarizarea) nu e nicio rușine să investești în pensii private dacă vrei să ai venituri după ce ieși din activitate. Așa face și un angajat din mediul privat. Rămân să se pensioneze la 47-50 de ani ca apoi să se angajeze în alte domenii, tot la stat (nu vor să miște nimic aici, proiectul stă blocat). M-am lămurit și cu teza privind acordarea de premii la pensie pentru că ar fi avut incompatibilități de-a lungul carierei și nu au putut câștiga alți bani în afara salariului. Foarte puțini s-ar încadra, restul s-au descurcat pe tăcute și acum sunt vocali fluturând această explicație.
Asta e România acum – băltește. Se mimează că se face treabă. De fapt, târăsc România prin mocirlă.
Această temă nu va fi gestionată corect (așa cum oamenii cer) de către partide care și-au făcut un scop din a câștiga alegerile pe baza voturilor din sistemul public. Ar putea fi gestionată doar de cineva care va curăța România cu prețul sacrificării propriei cariere politice. Părerea mea e că doar așa se vor schimba lucrurile în zone în care se vorbește mult și nu se (mai) face nimic, până la urmă. Puțin curaj în zona politică. Există, dar de-abia îl găsești”, a conchis Violeta Alexandru.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.