George Simion și colegii săi critică dur proiectul de Buget pe 2023: Educația primește cel mai mic procent din istoria recentă, fonduri generoase pentru Apărare și Servicii!

Share:
Liderii AUR, în frunte cu George Simion, critică dur proiectul de buget pe anul 2023 care oferă fonduri generoase la Apărare și Servicii, în vreme ce Educația primește cel mai mic procent din istoria recentă!
Potrivit liderilor AUR, MINISTERUL APĂRĂRII ar urma să beneficieze de un buget de 35,2 miliarde lei (+52% față de anul trecut). Dacă acești bani vor merge doar pentru achiziția de aparatură veche cu care să ne lăudăm doar la parade și nu va fi încurajată industria de armament din România, atunci putem spune că acești bani sunt aruncați pe geam, au mai spus reprezentanții AUR.
„MINISTERUL EDUCAȚIEI va primi 32,5 miliarde de lei, adică 2,1% din PIB ceea ce reprezintă cea mai mică alocare raportată la PIB din istoria recentă.
Prognozele din bugetul național sunt mult mai optimiste decât cele ale Comisiei Europene. Spre exemplu:
– CREȘTEREA ECONOMICĂ prevăzută în buget este de 2,8% în vreme ce Comisia Europeană prognozează o creștere de doar 1,8%;
– DEFICITUL BUGETAR anunțat de Guvern este de 4,4%, în vreme ce Comisia Europeană prognozează un deficit bugetar de 5%.
PARLAMENTUL și PREȘEDINȚIA primesc alocări însemnate de bani din buget:
– PREȘEDINȚIA: 35% în plus față de 2022
– SENATUL: 47% mai mult față de 2022
Cresc bugetele tuturor SERVICIILOR din România: SIE: +18%; SPP: +12%; STS: +62%: SRI: +21,7%”, au conchis George Simion și colegii săi.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.