Ministrul Muncii, Marius Budăi, pune „punctul pe i”: Legea privind reglementarea pensiilor speciale va fi depusă la Parlament!

Share:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că legea privind reglementarea pensiilor speciale există şi că urmează să fie depusă în Parlament.

„Începând de luni am început început dezbaterile într-o comisie tripartită, ca să îi spunem aşa. Am avut în prima parte a zilei vizita specialiştilor Băncii Mondiale, avem după-amiază şi spre seară discuţii cu specialiştii de la Comisia Europeană. Continuăm aceste discuţii pe toată perioada acestei săptămâni. Urmează să mai solicităm nişte date de la ministerele implicate cu aceste legi, apoi să avem ultima analiză şi un studiu de impact”, a spus ministrul Muncii.

El a precizat este că ”din discuţiile avute cu Comisia, nu suntem legaţi atât de tare de termenul de 31 decembrie, cât suntem legaţi de a discuta transparent”.

Marius Budăi a arătat că ”este mai important să ajungem la un acord final, decât să ne grăbim”.

„Legea există. E posibil să nu fie aprobată sau publicată în Monitorul Oficial. Legea va fi cât de redepe depusă în Parlament. (…) Cu siguranţă nu va fi pusă în pericol implementarea PNRR dacă nu va fi depusă până la 31 decembrie, pentru că noi vorbim de cererea de finanţare 3”, a spus Budăi.

El a menţionat că pensiile militare sunt incluse în lege.

„Am demonstrat că pensiile militare au trecut deja prin două reforme. Îndeplinim toate condiţiile din PNRR”, a spus el.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Moraru emilia spune

    Acestea sunt un drept castigat nu le poate taia nimeni pun9tiva si voi in acest caz ai muncit 48 de ani ai iesit la pensie la varzta 58 ani ai beneficiat de o pensie pe care mia dato statul nu am luato eu si acumcand suntem pe uktima suta de metrii isa vina un presedinte de partid sa o taie eu de indexare nu am mai veneficiat de 5 ani acum nu marire ca sunt inghetata de ce mai traimintdo tara democratica sa isi bata cineva jocdenoi cititi legea ca si printro recalculare daca pensia iese mai mica ramanein plata cea pe care ai avyto nu va bateti joc de o mana de oameni trebuia sa munceasca si ei ca noi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.