Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, revoltat: „Argumentul folosit de Austria în neacceptarea României și Bulgariei în Schengen este o minciună sfruntată!”

Share:

Susținătoare ferventă a aderării României la spațiul Schengen, europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a precizat că argumentul folosit de Austria în neacceptarea României și Bulgariei în Schengen este o minciună sfruntată”.

“Raportul Frontex, pe care îl contestă nu l-a făcut România! Înseamnă că Austria contestă UE. Raportul Frontex arată că România este pe penultimul loc din punct de vedere a debitului de migranți. Prin Croația trec de 15 ori mai mulți migranți decât prin România.

Raportul oficial Frontex arată că, în trimestrul 3 al acestui an prin Croația au trecut 3867 de migranți ilegali și 184 prin România .

Tot în raportul Frontex se arată ca între Ungaria și Austria, două state membre Schengen, au trecut în trimestrul 3 al acestui an, 47000 de migranți! Și atunci cum vii tu, Austria să invoci problema migrației dinspre România? Este ca și cum într-o curte (spațiul Schengen) doi se bat și este de vină cetățeanul care este în afara curții!!!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, argumentele aduse astăzi la consiliul de miniștri „trebuiau să fie cu datele pe masă”!

„Conducătorii Austriei sunt iresponsabili, imorali și antieuropeni!”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.