George Simion vrea boicot la adresa companiilor austriece din România: AUR va guverna în interesul românilor. Partidele care nu sunt capabile să ne bage în Schengen au guvernat în interesul străinilor!

Președintele AUR, George Simion, a anunțat miercuri seară boicotul la adresa companiilor austriece din România. Reacția liderului AUR vine în urma declarației cancelarului Austriei, Karl Nehammer, conform căreia aderarea României în spațiul Schengen trebuie amânată.

George Simion începe boicotul la adresa companiilor austriece din România. Președintele AUR, George Simion, a anunțat miercuri seară boicotul la adresa companiilor austriece din România. Reacția liderului AUR vine în urma declarației cancelarului Austriei, Karl Nehammer, conform căreia aderarea României în spațiul Schengen trebuie amânată.

Liderul AUR a dezvăluit în exclusivitate, la România TV,  că a mers special la Bruxelles ca să vadă cât de bine s-au ocupat autoritățile române de dosarul aderării României la spațiul Schengen. George Simion s-a declarat dezamăgit de faptul că majoritatea europarlamentarilor nu au ieșit din birourile lor ca să îi răspundă la întrebări.

”Liderul nostru din Bistrița Năsăud, care are mai multe supermarket-uri, a scos produsele austriece din acele magazine. Mă întreb, retoric, dacă nu ar trebui și liderul PNL, din Suceava să facă la fel, domnul Flutur să îl dea afară pe domnul Schweighofer. La fel cum antreprenorii români, orice român care are o afacere, este controlat la fel și companiile austriece ar trebui controlate. Companiile românelști sunt controlate de zeci de firme, hai să vedem dacă bănci precum BCR sau Raiffeisen Bank au rata dobânzii acceptabilă, dacă nu au încălcat politicile concurenței, că mai avem și Consiliul Concurenței”, a declarat George Simion, la emisiunea Punctul Culminant.

Întrebat dacă personal boicotează o anumită companie, liderul AUR a răspuns: ”Boicotul meu reprezintă faptul că am pornit partidul AUR  și partidul AUR va fi primul partid patriotic românesc care va guverna România. De exemplu, banca Raiffeisen, când am făcut partidul nu a vrut să ne facă cont la ei.  O să guvernăm în interesul românilor pentru că până acum aceste partide care nu sunt capabile să bage România în Schengen au guvernat în interesul străinilor și vedem unde ne-a dus asta”, a mai spus George Simion.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat că intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen trebuie amânată.

Acesta a declarat miercuri seara, într-o conferinţă de presă cu liderul PPE, că ministrul de interne al ţării sale are „un nou calendar pentru primăvara următoare” în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.