Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertizează: „Rusia încearcă să îngheţe luptele din Ucraina pe timpul iernii!”

Share:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat miercuri că Federația Rusă încearcă să îngheţe luptele din Ucraina pe timpul iernii pentru a-şi întări forţele în vederea unui nou asalt în primăvară.

Jens Stoltenberg  a fost invitat miercuri în cadrul unui eveniment public organizat de cotidianul britanic Financial Times, unde a făcut declarații despre războiul declanșat de Putin în Ucraina.

„Ce vedem acum este că Rusia încearcă să impună un fel de îngheţare a acestui război, cel puţin pentru o perioadă scurtă, pentru a se putea regrupa, repara, recupera şi apoi pentru a încerca o ofensivă mai mare în primăvară”, a afirmat Stoltenberg.

De asemenea, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice a afirmat că membrii NATO continuă să furnizeze Ucrainei arme şi sprijin „fără precedent”, în ciuda îngrijorărilor privind o eventuală epuizare a stocurilor Occidentului.

„Este la fel de important să adăugăm noi sisteme, precum şi să ne asigurăm că sistemele sau armele pe care le-am livrat deja sunt efectiv operaţionale sau funcţionează eficient. Asta înseamnă că ei au nevoie de o cantitate importantă de muniţii, de piese detaşate şi de mentenanţă”, a precizat oficialul NATO.

Linia frontului în Ucraina s-a stabilizat de când forţele Kievului au obţinut un succes răsunător eliberând oraşul Herson şi zonele din jurul acestuia în partea occidentală a fluviului Nipru luna trecută.

Cele mai violente lupte se concentrează în prezent în jurul oraşului Bahmut, în estul ţării, pe care forţele ruse încearcă să îl cucerească de mai multe luni. SUA se aşteaptă ca luptele să continue într-un „ritm redus” în lunile următoare, cele două părţi aflate în conflict încercând să îşi reconstituie forţele.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.