Mult zgomot (pentru nimic) la București! Cine răspunde pentru eșecul aderării la Schengen?

România nu va intra în Spațiul Schengen nici de această dată! Liderii politici români s-au lansat într-o avalanșă de acuzații la adresa Austriei, a cancelarului și ministrului de interne austriac! Jucăm, încă o dată, al naibii de bine, rolul victimei! Pentru că, din păcate, asta suntem de 33 de ani: victima perfectă! O victimă care preferă să fie umilită, călcată în picioare, violată după bunul plac al unuia sau al altuia dintre așa-zișii parteneri europeni! Ne declarăm oripilați, revoltați, deciși să reacționăm pe măsură! Vorbe goale!

Întrebarea, singura întrebare care merită pusă este simplă, terifiant de simplă: De ce și-a permis Austria să își bată joc de noi ? Răspunsul este unul singur și anume pentru că poate. Pentru că știe că reacția conducerii statului român a fost, este și va fi inexistentă. Și-au permis să ia această decizie, evident cu acordul tacit al multora dintre statele care au mimat, inclusiv, ieri, în Consiliul JAI, susținerea, pentru că au știut foarte bine că președintele Iohannis, miniștrii Bode și Aurescu, nu vor depăși, nici măcar cu un centimetru, granița unor declarații impotente care nu vor afecta, în niciun fel, Austria! Cu atât mai puțin Uniunea Europeană!

Respectul se câștigă, se impune, atunci când situația o cere! În cazul României, de 33 de ani, liderii politici pur-sânge, care să pună mai presus de orice, interesul național, se lasă, încă, așteptați. Avem, în fruntea țării, prea mulți yesmeni! Și atunci decizia Austriei devine mai mult decât explicabilă!

De câte ori a utilizat președintele Iohannis dreptul de veto în Consiliul European? A votat, obedient, orice i s-a cerut! Și atunci de ce să ne mai mirăm că, astăzi, Austria, mâine, fiți siguri, se vor reactiva Olanda sau Suedia, poimâine un alt stat membru al UE, chipurile, cu aceleași drepturi ca și România, ne va trânti ușa în nas!

Reforma clasei politice se lasă, încă, așteptată! Politica ghiocelului și-a arătat, de prea mulți ani, impotența! Fără o clasă politică responsabilă, fără lideri cu coaloană vertebrală și prin care curge un sânge românesc veritabil nu se va schimba nimic în direcția dorită de fiecare dintre noi!

În perioada următoare, vor rămâne, în peisaj, doar declarații electorale. USR acuză guvernul, Iohannis ridică din umeri, Ciucă, Bode și Aurescu mimează îngrijorează. Ciolacu&co sunt, și ei depășiți, de situație!

În tot acest timp, miile de camioane din România vor continua să stea, cu zilele, în vămile din spațiul Schengen, românii vor continua să fie umiliți, iar țara noastră va continua să piardă miliarde de euro din cauza acestui nou eșec!

Se anunță, din păcate, ani tot mai grei pentru România!

Un editorial de Iulian Badea

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.