Șeful diplomației ucrainene, mesaj tranșant: Țările occidentale nu ar trebui să se teamă de prăbușirea Rusiei!

Share:

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că țările occidentale nu ar trebui să se teamă de prăbușirea Rusiei, așa cum au încetat cândva să se teamă de prăbușirea Uniunii Sovietice.

„Îndemn lumea să nu se teamă de prăbușirea Rusiei. Odată ce roțile istoriei încep să se învârtă, nimeni nu le poate opri. În loc să ne gândim cum să ajutăm Rusia să supraviețuiască și să devină un membru normal al comunității internaționale, este timpul să acceptăm faptul că Rusia nu poate fi un membru normal al comunității internaționale. Nu cred că lumea se va destrăma dacă Rusia se destramă. Dar Rusia va fi distrusă de propriii cetățeni, așa cum s-a întâmplat cu Imperiul Rusesc”, a afirmat Kuleba într-un interviu acordat ziarului american The Wall Street Journal.

„Ne concentrăm în primul rând pe lovirea țintelor situate în teritoriile ocupate ale Ucrainei, pe eliberarea propriului nostru teritoriu. Dar, bineînțeles, ideea că Rusia poate face tot ceea ce are la dispoziție din punct de vedere tehnic în Ucraina, în timp ce Ucraina nu are aceleași drepturi, este greșită din punct de vedere conceptual, moral și militar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.