Experții avertizează: Prețurile la energie vor continua să crească și în 2023!

De la 1 ianuarie 2023 se pregătește o nouă creștere explozivă a prețurilor la energie, avertizează experții în domeniu. Tarifele vor fi majorate de până la patru ori. Acest fenomen va determina, în mod inevitabil, o nouă creștere accelerată a prețurilor la alimente și servicii.

Asociația Energia Inteligentă cere cetățenilor să se pregătească pentru noul context socio-economic. O nouă explozie a tarifelor la începutul anului viitor este iminentă, susțin specialiștii.

Consumatorii de gaze și electricitate trebuie să facă o cerere la operatorul de utilități pentru a intra la prețul plafonat. Este vorba despre clienții casnici care au atât adresă de reședință, cât și adresă de domiciliu. Ei pot beneficia de prețul plafonat prevăzut de lege o singură dată.

La 1 ianuarie 2023 va intra în vigoare legea care aduce noi măsuri de protejare a consumatorilor de gaze și energie electrică. Această lege aduce o nouă construcție a modului în care se aplică plafonarea prețului la consumatorii casnici.

„Atenție Consumatorul trebuie să realizeze obligatoriu o cerere și o declaraţie pe propria răspundere care trebuie să fie înaintată către furnizor. De precizat că pretul final facturat plafonat se aplică de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate”, au menționat specialiștii în energie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.