Floor standul, unul dintre cele mai eficiente instrumente folosite în publicitate. Află de la BT Production care este rolul lui

“Dacă tu ți-l poți imagina, noi îl putem produce”, aceasta este o deviză a BT Production, una dintre cele mai importante companii de producție publicitară din România. Prezentă pe piață de 17 ani, furnizează servicii complete și soluții pentru proiectele fiecărui client. Iar când vine vorba de proiectare, deține în portofoliu de la ambalaje personalizate, branding pentru spațiile comerciale, mobilier comercial și până la display-uri, standuri și sisteme expoziționale.

Unul dintre instrumentele puternice de marketing, datorită versatilității sale, este floor standul. Vorbim de un stand publicitar portabil, amplasat pe podea, cel mai des în spații comerciale, precum supermarketurile. În fiecare magazin există numeroase branduri de produse, unele deja populare pe piață, altele nou apărute. Pentru a ieși în evidență într-un spațiu intens circulat de potențiali clienți este esențial să incluzi în strategia ta de promovare și un floor stand personalizat.

Ce este floor standul, care este rolul lui în publicitate, unde se amplasează și care sunt produsele care se pretează cel mai bine a fi promovate cu ajutorul acestui instrument? Găsești toate aceste informații în cele ce urmează:

Ce este un floor stand și care este rolul lui?

Pentru a ieși în evidență e necesar să vii cu ceva în plus. Produsul tău, așezat pe raft, este încă unul dintre cele câteva zeci existente într-un supermarket. Floor standul este un instrument de marketing care determină un item să fie mai vizibil, astfel încât clienții să îl vadă, respectiv să-l achiziționeze. Proiectarea floor standului se face cel mai des pentru produse din categoriile FMCG și poate fi realizat dintr-o varietate de materiale: carton, metal, plastic sau lemn. Versatilitatea standului este dată și de faptul că îți permite să-l adaptezi extrem de ușor din punct de vedere al imaginii vizuale și de brand. Se realizează în orice formă și dimensiune și permite implementarea oricărei direcții creative pe care o ai pentru promovare.

În general, proiectarea unui stand publicitar pornește de la ideea de a atrage cât mai mult atenția clienților prin prezentare, prin elemente grafice, mesaj, culori, formă.

Importanța amplasării unui floor stand

Tocmai pentru că un produs nu este prezentat pe raft alături de altele, ci individual, acesta are șanse mai mari să fie văzut. Amplasarea floor standului se realizează în locuri cât mai relevante și cât mai vizibile pentru clienți: lângă casele de marcat, printre rafturi și în zonele din supermarketuri cu trafic crescut. Un alt loc popular pentru standurile publicitare  este intrarea în magazin, unde pot atrage atenția trecătorilor, precum și a clienților care tocmai sosesc la cumpărături.

Montat strategic, acest instrument de publicitate oferă o vizibilitate mai bună produselor și livrează mesajele relevante rapid și eficient. Floor standul afișează informații la nivelul ochilor, iar acestea atrag instantaneu atenția.

Există mai multe tipuri: floor stand amplasat într-un spațiu comercial, standuri de prezentare sau standuri expozitionale. Pe lângă cele pe care sunt așezate efectiv produsele spre a fi vizionate și vândute, există și varianta celor care afișează materiale promoționale. Expozițiile și târgurile sunt, de asemenea, locuri ideale pentru a spori popularitatea unui brand cu ajutorul unui floor stand.

Cum poți crește vânzările cu ajutorul floor standurilor

Creșterea vânzărilor este importantă pentru orice afacere, iar standurile de marketing au capacitatea de a atrage clienți. Deși trăim în era tehnologiei, iar achizițiile online au crescut semnificativ, procentul celor care intră într-un magazin, văd un produs și îl cumpără rămâne foarte mare. Tocmai de aceea folosirea în mod inteligent a resurselor de marketing este esențială.

Ca să stârnești interesul și să-ți construiești sau să-ți întărești identitatea de brand cu ajutorul unui stand publicitar trebuie să-l personalizezi. Numeroase materiale pot fi folosite în realizarea standurilor de prezentare. Alege culori, imagini, dimensiuni și mesaje care să transmită mesajul dorit despre produsul pe care-l promovezi. Oferă-le clienților o experiență de cumpărare. Prin amplasarea unui floor stand într-un punct cheie le vei putea capta atenția. Prezentarea produsului îi va determina să se oprească asupra lui. Îl vor studia, vor citi informații, ca în final să ia decizia de cumpărare. Șansele de a crește vânzările pot fi direct proporționale cu o expunere mare a produsului și brandului tău.

Floor standurile ar trebuie să fie incluse în strategiile tale de promovare, pentru că sunt instrumente de marketing versatile, cu o capacitate mare de a transmite mesaje relevante în piață. BT Production îți oferă cele mai eficiente soluții de proiectare a unui stand publicitar și te ajută să pui în practică orice idee creativă, în funcție de specificul proiectului tău.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.