Niculae Bădălău rămâne în închisoare de Crăciun

Niculae Bădălău rămâne în închisoare de Crăciun, după decizia unui judecător de cameră preliminară de la Tribunalul Giurgiu. Fostul parlamentar PSD, acuzat de dare de mită, voia arest la domiciliu.

Instanța a luat în discuțiile măsurile preventive din dosar și a stabilit menținerea lui Bădălău în arest și plasarea în arest la domiciliu a complicei sale, Elena Matache. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de părțile din dosar.

„În temeiul art. 242 alin. 1 şi 2 C.pr. pen. respinge cererea de revocare a măsurii arestului preventiv, respectiv de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu formulată de inculpatul BĂDĂLĂU NICULAE.

În baza art. 348 Cod procedură penală rap. a art. 207 alin. 2 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului BĂDĂLĂU NICULAE,

În baza art. 207 al. 4 din Codul de procedură Penală, menţine măsura arestării preventive a inculpatului BĂDĂLĂU NICULAE. În baza art. 348, art. 207 şi art. 242 alin. 2 C.p.p. rap la art.218 C.p.p. dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu a inculpatei MATACHE ELENA, pe o perioadă de 30 de zile, măsură executorie la data rămânerioi definitive a prezentei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.