Premierul Ciucă, bilanț pozitiv la finele anului 2022

Premierul Nicolae Ciucă a realizat bilanțul pentru finalul anului 2022. Oficialul în rezervă a vorbit despre eșecul Schengen și despre prioritățile executivului, pentru 2023. 

În mod surprinzător, în opinia lui Nicolae Ciucă, România a avut parte de „stabilitate economică”, în ciuda inflației de aproximativ 40% la produsele alimentare.

„Contextul în care ne-am desfășurat activitatea guvernamentală îl știm cu toții. Criză energetică, criza de securitate, războiul din Ucraina și impactul pe care l-au avut criza economică și inflația.

Doresc să subliniez că în acest ansamblu s-a putut desprinde pentru toată lumea beneficiul de care țara noastră s-a bucurat ca membră a UE și a alianței NATO.Deciziile ne-au asigurat stabilitatea socială, stabilitatea economică. În plan intern, aș dori să mulțumesc Coaliției de guvernare.

S-a putut și se poate constat că atunci când avem o coaliție stabilă, constituită din partidele care și-au asigurat responsabilitatea guvernării, practic în această stabilitate am putut să inspirăm încredere partenerilor sociali și externi care au văzut în România o oportunitate de investiții”, a declarat Nicolae Ciucă.

Oficialul de la Palatul Victoria a vorbit și despre eșecul „Schengen”. El susține că nu a fost dezarmat de umilința la care a fost supusă România și că va continua să ia „măsurile care se impun”, fără de dezvolta acest subiect.

„Nu s-a întâmplat aderarea la Schengen. Nu ne-a dezarmat. Mai abitir vom continua să menținem dialogul și să luăm măsurile care se impun astfel încât să dovedim că îndeplinim toate aceste standarde și că România merită să fie membră a Spațiului Schengen”, a mai transmis Ciucă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.