Confederația Sindicală Națională MERIDIAN susține acțiunea de protest, de joi, a Federației Sindicatelor SILVA. Mii de silvicultori trag un semnal de alarmă: Pădurile României nu sunt de vânzare!

5000 de silvicultori vor transmite mesajul celor care îngrijesc zi de zi pădurea și cărora le pasă cu adevărat de soarta codrilor românești:

Pădurile României nu sunt de vânzare!

„…Tineți cu poporul toți, ca să nu rătăciți…”

Guvernul României nu are un mandat democratic pentru privatizarea pădurilor țării, iar Parlamentul României trebuie să apere proprietatea publică și interesul național !

 Confederația Sindicală Națională MERIDIAN susține acțiunea de protest a FEDERAȚIEI SINDICATELOR SILVA din data de 12 ianuarie 2023, din Piața Victoriei din București și în solidaritate cu camarazii noștri silvicultori, solicită Guvernului României să renunțe la ideea privatizării pădurilor, iar Parlamentului României, îi cerem să nu valideze legislația care destructurează proprietatea publică din țara noastră.

Guvernul României și Parlamentul României trebuie să-și păstreze demnitatea și să nu cedeze presiunilor de a feudaliza/parcela țara sub pretextul unor așa-zise condiționalități impuse de Comisia Europeană sau de OECD.

Confederația Sindicală Națională MERIDIAN solicită Guvernului României să elimine propunerea enunțată la ART. IV alin. (1) şi (2) din Propunerea legislativă L831/2022 – Proiect de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109 din 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice deoarece lezează interesele economice strategice ale țării și induce amenințări la adresa securității naționale a României.

“ART. IV. – (1) În termen de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, întreprinderile publice existente, prevăzute la art. 2 pct. 2 lit. a), din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.111/2016, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum a fost modificată şi completată prin prezenta lege, cu excepţia celor prevăzute la art.1 alin.(2) lit.c), (REGIILE AUTONOME) care desfășoară în principal activități economice, se reorganizează de către autoritățile publice tutelare competente prin divizarea activităților de serviciu public de cele comerciale. Activitățile comerciale divizate vor fi organizate în societăți pe acțiuni sau în societăți cu răspundere limitată, potrivit prevederilor prezentei legi.

(2) De la data intrării în vigoare a prezentei legi nu se mai înființează noi regii autonome care desfășoară în principal activități economice.”

Adoptarea în regim de urgență, a unui act normativ de o asemenea importanță strategică, fără consultarea partenerilor sociali direct afectați și fără existența unui studiu de impact, reprezintă o încălcare flagrantă a principiilor de bază, atât ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, cât și ale instituțiilor Ununii Europene care coordonează implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență în statele membre.

MITINGUL organizat de Federaţia Sindicatelor din Silvicultură SILVA joi, 12 ianuarie 2023, între orele 10.00-13.00, în fața Guvernului României reflectă nemulțumirea a zeci de mii de silvicultori și a comunităților afectate de proliferarea fără drept a proprietății silvice private “sub bocancul instituțiilor internaționale”, reprezentând în același timp un APEL la responsabilitate și acțiune la adresa Guvernului şi Parlamentului României.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.