Secretarul de Stat Giorgio Silli, asistat de Ambasadorul Italiei în România Alfredo Durante Mangoni, vizită la București 

Share:

Vizita la București a Secretarului de Stat pentru Afaceri Externe și Cooperare Internațională, domnul deputat Giorgio Silli, pentru a se întâlni cu comunitatea italiană din România și cu Grupul de prietenie cu Republica Italiană al Parlamentului României.

Domnul Secretar de Stat Giorgio Silli, asistat de Ambasadorul Italiei în România Alfredo Durante Mangoni, a efectuat ieri, 17 ianuarie, o vizită la București pentru întâlniri cu reprezentanții comunității italiene locale și cu membrii Grupului de prietenie cu Italia al Parlamentului României.

„Mă aflu aici ca să mă întâlnesc cu comunitatea italiană din România, unde trăiesc permanent peste 10.400 de compatrioți”, a declarat Domnul Secretar de Stat Silli, amintind că politicile pentru italieni din lume sunt una dintre chestiunile în care îl asistă pe Viceprim-ministrul și Ministrul de externe, domnul deputat Antonio Tajani. „A avea grijă de bunăstarea, drepturile și interesele italienilor, bărbaților și femeilor care s-au mutat definitiv în străinătate din cele mai diverse motive este o sarcină pe care o interpretez mai degrabă ca o obligație morală, decât ca una politică”, a subliniat somnul Secretar de Stat.

În acest sens, vizita la București a început chiar de la Secţia Consulară a Ambasadei Italiei unde, în vederea aprofundării prezenţei și nevoilor comunității italiene, domnul deputat Silli s-a întâlnit cu personalul angajat și s-a concentrat pe activitățile consulare solicitate în principal de public. Acesta a vizitat apoi Școala Internațională Italiană Aldo Moro, lăudând activitățile acesteia drept „punct de referință pentru comunitatea italiană din România și model de integrare a persoanelor cu dizabilități”.

Domnul Secretar de Stat s-a deplasat apoi la Palatul Parlamentului pentru întrevederi cu membrii Grupului de prietenie cu Italia, condus de domnul deputat Antonio Andrușceac. „Vom depune eforturi intense pentru consolidarea relațiilor bilaterale, începând cu protecția comunităților noastre naționale prezente permanent în Italia și România, care reprezintă o adevărată punte de legătură între țările noastre”, a declarat domnul deputat Silli.

Vizita s-a încheiat la Reședința Italiei, unde domnul Secretar de Stat Silli a avut, de asemenea, întâlniri fructuoase cu reprezentanți ai Comitetului Italienilor din Străinătate (Com.It.Es.), Confindustria România, ai Camerei de Comerț Italiană locală, ai patronatelor și ai Comitetului Italian de Asistență (CO.AS.IT.).

„În România am cunoscut femei și bărbați italieni care oferă o valoare adăugată de primă clasă realității locale, în numeroasele ei modalităţi de exprimare: sociale, economico-antreprenoriale și artistico-culturale, păstrând cu mândrie legătura indisolubilă a identității cu Italia”, a afirmat domnul Secretar de Stat Silli la finalul vizitei. „Angajamentul zilnic al comunității italiene în România contribuie la îmbogățirea și consolidarea în continuare a relației dintre țările noastre la toate nivelurile, începând de la cel politico-instituțional până la legătura profundă dintre societățile noastre civile”, a conchis domnul Secretar de Stat părăsind Bucureștiul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.