USR, mesaj tranșant către ministrul Educației, Ligia Deca: Publicați urgent proiectele de modificare a legilor Educației!

Share:

Senatoarea USR Simona Spătaru îi solicită ministrului Educaţiei, Ligia Deca, publicarea „urgentă” a proiectelor de modificare a legilor Educaţiei.

Conform unui comunicat al USR, proiectele nu au fost prezentate în mod oficial de Ministerul Educaţiei, „în ciuda tuturor discuţiilor şi presiunilor publice” pe această temă.

„După ce a amânat de 3 ori termenul pentru prezentarea acestor proiecte, Ligia Deca pare să continue acum cu secretizarea acestora, încălcându-şi astfel încă o dată propriile promisiuni. Reforma educaţiei nu poate fi făcută în spatele uşilor închise, de un Guvern în care premierul şi ministrul de Interne sunt acuzaţi de plagiat, pe baza unor legi apărute ‘pe surse’ în spaţiul public, atitudine care dovedeşte o lipsă de deschidere totală faţă de partenerii educaţiei, de la profesori, la elevi, sindicate profesorale şi asociaţii”, se arată în comunicat.

Uniunea Salvaţi România adaugă că Ligia Deca a „ignorat” apelurile prin care i s-a solicitat să prezinte public direcţiile de reformă pe care vrea să le urmeze, neonorând nici invitaţia USR de a veni în Comisia de învăţământ din Parlament.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.