Lavrov vrea o împăcare între Rusia și statele membre NATO

Share:

Rusia încă mai speră să-și tragă de partea sa aliați din NATO și UE. Serghei Lavrov a făcut afirmații pe marginea acestui subiect după ce Dmitri Medvedev a avertizat că Moscova nu va ezita să folosească arma nucleară, dacă va fi în pericol de a pierde războiul. 

Joi, ministrul de Externe de la Moscova a ieșit cu noi declarații, pe fondul conflictului cu Ucraina lui  Volodimir Zelenski. La 11 luni de la invadarea statului din nordul României, Serghei Lavrov a declarat că Moscova va încerca să-i dezobișnuiască pe politicienii din Occident de atitudinea „încrezută” și „colonială” față de Federația Rusă.

„Sperăm că se va produce o trezire la realitate”, a declarat Serghei Lavrov. „Vom face tot ce ne stă în putere astfel încât colegii noştri din NATO şi UE să-şi revină cât mai curând posibil”, a adăugat diplomatul.

Ministrul de Externe rus a făcut aceste declarații în cursul unei vizite efectuate în Belarus, stat controlat de Aleksandr Lukașenko, aliatul de încredere al lui Vladimir Putin.

Belarus și Rusia efectuează exerciții aeriene comune de luni. Acestea se vor desfășura până pe 1 februarie.

Oficialii de la Kiev au avertizat în repetate rânduri cu privire la posibile atacuri dinspre teritoriul Belarusului, iar preşedintele Volodimir Zelenski a declarat săptămâna trecută că forţele ucrainene trebuie să fie pregătite la frontieră.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.