Ministrul Budăi pune „punctul pe i”: Guvernul ia în calcul să returneze toți banii odată celor care au pensii de peste 4000 de lei și au fost taxați ilegal!

Share:

Guvernul ia în calcul să returneze toți banii odată celor care au pensii de peste 4000 de lei și au fost taxați ilegal, a anunțat ministrul Muncii – Marius Budăi.

„Pentru că decizia Curții Constituționale intră în vigoare de la data publicării motivării în Monitorul Oficial, care a fost în 28 decembrie 2022, pentru luna februarie, pentru 201.000 de seniori ai României, vom da înapoi sumele reținute pentru patru zile din decembrie și pentru luna ianuarie.

Odată cu primirea pensiei, începând cu 1 februarie, vor primi pensia aferentă lunii februarie plus aceste sume de bani. Repet, 201.000 de persoane, cu un impact de 30 de milioane de lei, bani care vor fi plătiți în luna februarie”, a declarat Marius Budăi.

„Suntem deja în discuție în Guvern pentru un act normativ pe care îl vom da în luna februarie, când vom putea da ordonanță de urgență, când va începe sesiunea parlamentară, și în acel act normativ se va cuprinde și modalitatea de plată a banilor pentru diferențele din ianuarie 2022 – decembrie 2022”, a explicat ministrul Marius Budăi, joi, la un post TV.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.