Tensiuni: Polonia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina fără aprobarea guvernului de la Berlin!

Share:

Polonia sfidează Germania și anunță că va trimite tancurile de asalt în Ucraina fără acordul cancelarului Olaf Scholz. 

Polonia a avertizat Germania că va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina fără aprobarea guvernului de la Berlin. Anunțul a fost făcut de premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Polonia s-a angajat să trimită 14 tancuri Leopard 2 în Ucraina, dar tancurile sunt fabricate în Germania, astfel că este nevoie de aprobarea Berlinului, pe care cancelarul Olaf Scholz nu a dat-o încă, în pofida insistențelor partenerilor europeni. Mai mult, joi, Parlamentul European a aprobat un raport privind politica externă și de securitate comună a UE în care cer Germaniei să livreze tancuri Leopard 2 către Ucraina.

“Consimțământul este o chestiune secundară aici. Fie vom obține rapid acest acord, fie vom face noi înșine ceea ce trebuie“, a declarat premierul Morawiecki pentru postul public de radio din Polonia, după participarea la Forumul de la Davos.

Declarația premierului polonez întărește apelul făcut de președintele Andrzej Duda la Davos, unde a cerut liderilor occidentali să accelereze furnizarea de arme către Ucraina.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că nu va acționa decât coordonat cu aliații și SUA în furnizarea de tancuri pentru Ucraina. Iar într-o conversație telefonică între Scholz și Biden la începutul săptămânii, cancelarul german ar fi condiționat trimiterea tancurilor de asalt în Ucraina de furniza de către SUA a tancurilor Abrams, potrivit presei germane.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.