Cum să alegeți o cască de schi?

Share:

Verificați ce cască de schi să alegeți. Vă sugerăm cum să vă alegeți mărimea căștii de schi și la ce să fiți atenți atunci când o cumpărați.

O cască de schi bine adaptată este o piesă esențială pentru fiecare schior. Acesta asigură siguranța pe pârtii, minimizează efectele impactului și protejează capul. Aflați ce trebuie să căutați atunci când cumpărați, cum să dimensionați și ce companii oferă echipamente certificate.

Cum să alegi o cască de schi – ce să cauți?

Căștile de schi pot varia nu numai în ceea ce privește designul, ci și în ceea ce privește construcția și parametrii care îmbunătățesc siguranța și confortul la purtare. Ce merită să luați în considerare atunci când faceți o achiziție?

 • Construcție și materiale – căștile de schi sunt de obicei fabricate folosind una dintre cele două tehnologii: În matriță sau în carcasă dură. În primul tip, învelișul exterior și căptușeala interioară sunt strâns legate. Din acest motiv, astfel de modele nu au sisteme de ventilație avansate, dar sunt mai ușoare și mai ieftine. Căștile de schi Hardshell între stratul exterior (de obicei ABS sau carbon, uneori cu panouri suplimentare din aramidă și alte întărituri) și stratul interior (spumă EPS) au spațiu pentru un sistem de ventilație reglabil. Acest tip de cască este mai greu și mai scump, dar este apreciat pentru confortul său mai mare.
 • Sistem de ventilație reglabil și prevenirea aburirii ochelarilor de schi – căștile hardshell sunt echipate cu sisteme moderne care permit evacuarea excesului de căldură și umiditate. Merită să verificați dacă acestea pot regla nivelul de ventilație, de exemplu, în funcție de condițiile meteorologice sau de intensitatea antrenamentului.
 • Reglarea mărimii și a cataramei – unele căști de schi dispun de o reglare suplimentară a mărimii cu un buton pe spate. Acest lucru îl face și mai adaptabil. La cumpărare, să verificăm, de asemenea, dacă închiderile sunt confortabile și dacă pot fi desfăcute cu o singură mână (căștile de schi de înaltă calitate pot fi desfăcute chiar și cu mănuși).
 • Caracteristici suplimentare de siguranță – dacă intenționați să schiați în zone în care există riscul unei avalanșe, căutați o cască de schi cu sistemul RECCO® Reflector, care facilitează localizarea unei persoane îngropate de zăpadă.
 • Greutate și confort – înainte de a cumpăra un anumit model de cască de schi, verificați dacă este confortabil de purtat. Cel mai bine este să îl încercați și să vă plimbați cu el pentru o vreme. Acest lucru ne va asigura că vom selecta o cască cu greutatea potrivită. Renunțați la un anumit model dacă acesta se comprimă sau este incomod. Să verificăm, de asemenea, calitatea căptușelii interioare. Unele sunt confecționate din lână merinos antialergenică și igienică.
 • Compatibilitatea cu ochelarii de protecție – unele mărci de căști de schi produc și ochelari de protecție compatibili. Dacă nu alegeți un astfel de set, verificați dacă modelul de ochelari de protecție se potrivește cu noua dumneavoastră cască.

De asemenea, este important de reținut că, în cazul unui accident și al unui impact, casca trebuie înlocuită. S-ar putea să se fi format fisuri interne, invizibile cu ochiul liber, iar acesta nu va mai funcționa la fel de bine.

Cum se măsoară o cască de schi?

Este extrem de important să alegeți casca de schi de mărimea potrivită. Este important ca acesta să nu apese nicăieri, ci să se mențină ferm chiar și fără fixare și cu o ușoară scuturare a capului. Nu o măsurăm niciodată și o purtăm peste o pălărie obișnuită. Dacă doriți să vă protejați urechile și gâtul, alegeți modelele cu antifoane (detașabile sau nu) sau selectați o cagulă 3 în 1 sau una cu bufon. Măsurați circumferința capului înainte de a alege dimensiunea căștii. Se măsoară la 1 cm deasupra liniei sprâncenelor.

Cele mai bune căști de schi – o trecere în revistă a mărcilor

Atunci când alegeți căști de schi, este important să optați pentru mărci de renume, care sunt certificate și care cercetează în mod continuu calitatea produselor lor. Brandurile de top de căști de schi includ POC, KASK, Marker, CP Fashion și Sweet Protection.

 • Căștile de schi POC sunt modelele alese chiar și de medaliații olimpici și participanții la campionatele mondiale. Marca este specializată în îmbrăcăminte și accesorii care îmbunătățesc siguranța chiar și în timpul sporturilor extreme. Căștile au o ventilație complet reglabilă, sunt echipate cu panouri de protecție împotriva înțepăturilor și inserții rotative interne pentru a proteja în timpul accidentelor.
 • Căștile de schi KASK sunt modele premiate, concepute pentru amatori și profesioniști. Marca este recunoscută pentru cercetările sale continue pentru a face căștile sale de schi fabricate conform ComfortSafetyDesign și mai sigure și mai confortabile. Acestea au un sistem de ventilație activ încorporat, un sistem de fixare reglabil care poate fi operat chiar și cu mănuși și un interior din lână merinos. Unele modele au, de asemenea, ochelari de protecție cu lentile panoramice, fotocromatice.
 • Căștile de schi Marker potrivite pentru fiecare tip de schi și nivel al schiorului sunt modele cu un design care distribuie forța de impact. În plus, acestea au sisteme de ventilație încorporate și permit reglarea mai multor dimensiuni.
 • Căștile de schi CP Fashion sunt căști „all-in-one” fabricate în Italia, adică cu o vizieră integrată (un tip de ochelari de protecție) care este interschimbabilă și care oferă posibilitatea de a alege între diferite tipuri de sticlă. Potrivit pentru a schia și cu ochelari de corecție. Căștile în sine sunt fabricate din materiale ușoare, dar durabile și sunt concepute nu numai pentru a fi sigure, ci și pentru a fi impresionante din punct de vedere vizual.
 • Testate de schiori profesioniști și trecând testele din industrie, căștile de schi Sweet Protection sunt realizate cu tehnologie de ultimă generație. Unul dintre acestea este sistemul de fixare Occigrip și designul de absorbție a energiei în timpul impactului. Colecția include, de asemenea, căști de schi pentru schi-ul de performanță și slalom. Acestea se concentrează pe lejeritate și pe o durabilitate și mai mare.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.