Noul vaccin anti-COVID de la Pfizer, disponibil și în România de vineri!

Noul vaccin anti-COVID de la Pfizer, (COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech), va fi disponibil și în România începând de vineri, 27 ianuarie.

Noul vaccin anti- COVID produs de Pfizer BioNTech va fi disponibil în România și pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată.

”În urma deciziei Comitetului Național de Vaccinologie, în mod similar cu alte țări europene, noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech) va fi disponibil începând de mâine, 27 ianuarie 2023, și pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată. Până în prezent, acest tip de vaccin era folosit doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Vaccinul anti-COVID COMIRNATY ORIGINAL / OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech este adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5. Acesta oferă protecție mai ales împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii, precizează specialiștii.

Noul vaccin anti-COVID este disponibil la medicii de familie și în centrele de vaccinare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.