Lovitură dură pentru România: OMV nu va plăti „taxa de solidaritate” în România!

Comisia Europeană a transmis luni punctul de vedere cerut de autorităţile române cu privire la obligaţia OMV Petrom de a achita în România aşa numita „taxă de solidaritate”.

Ministerul Finanțelor a cerut Comisiei Europene clarificări în privința regulamentului european transpus în legislația națională, prin ordonanța adoptată la final de decembrie, pentru introducerea contribuției de solidaritate. Aceasta este o suprataxă care se aplică asupra companiilor din sectorul energetic.

Codurile CAEN citate în Ordonanța de Urgență, respectă activitățile prevăzute în regulament, astfel că OMV nu ar trebui să plătească taxa de solidaritate, ar fi transmis Comisia Europeană, potrivit Antena 3.

OMV a anunţat că nu intenţionează să plătească taxa, intrând astfel în conflict cu Guvernul României. Motivul invocat de companie a fost că veniturile nu depăşesc 75% din cifra de afaceri, dar şi faptul că codurile CAEN respectă activitățile prevăzute în regulament.

„Codurile CAEN citate în Ordonanța de Guvern respectă activitățile prevazute în regulament. Al treilea punct pe care îl întrebase Ministerul de Finanțe era despre comercializare produselor finite, dacă poate să fie trecută în cifra de afaceri, însă aici este nevoie de o întâlnire cu Guvernul”, mai precizează surse apropiate de dosar.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.