Coreea de Nord avertizează SUA și Coreea de Sud pentru exercițiile militare comune

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a declarat joi că exerciţiile efectuate de Statele Unite şi aliaţii sud-coreeni au împins situaţia către o „linie roşie extremă” şi ameninţă să transforme peninsula într-un „arsenal de război imens şi o zonă de război şi mai critică”, relatează Reuters. 

Coreea de Nord va răspunde la orice mişcare militară a Statelor Unite şi are strategii puternice de contracarare, inclusiv „cea mai copleşitoare forţă nucleară”, dacă este necesar, ameninţă Phenianul.

„Situaţia militară şi politică din peninsula coreeană şi din regiune a ajuns la o linie roşie extremă, din cauza nesăbuitelor manevre de confruntare militară şi a actelor ostile ale SUA şi ale forţelor sale vasale”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Declaraţia, transmisă de agenţia de ştiri a statului nord-coreean, KCNA, precizează că Phenianul nu este interesat de dialog atât timp cât Washingtonul desfăşoară politici ostile.

La Washington, Casa Albă a respins declaraţia nord-coreeană şi a reiterat disponibilitatea de a se întâlni cu diplomaţii nord-coreeni „la un moment şi într-un loc convenabil pentru ei”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.