FBI și Departamentul de Justiție al SUA, percheziție la casa de vacanță a lui Joe Biden

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite desfăşoară o percheziţie programată la casa de vacanţă din Delaware a preşedintelui. Joe Biden a bagatelizat joi scandalul legat de descoperirea unor documente confidenţiale datând din perioada vicepreşedinţiei sale la un think tank şi în casa familiei sale, spunând este „fără importanţă”.

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite desfăşoară o percheziţie programată la casa de vacanţă din Delaware a preşedintelui american Joe Biden, a anunţat miercuri avocatul acestuia, precizând că Biden cooperează cu autorităţile în cauză, transmit Reuters şi AFP.

„Am fost de acord să cooperăm”, a declarat avocatul personal al lui Biden, Bob Bauer.

Mai multe informaţii vor fi făcute publice după încheierea percheziţiei, a adăugat avocatul preşedintelui.

Poliţia federală americană (FBI) efectua miercuri percheziţii la locuinţa preşedintelui american Joe Biden, în statul Delaware, în cadrul unei anchete cu privire la documente clasificate, anunţă avocatul şefului statului, relatează BBC News

Aceste percheziţii au fost ”planificate” şi se desfăşoară cu ”susţinerea deplină” a lui Joe Biden, anunţă avocatul său.

Potrivit postului american de televiziune CBS News, această anchetă are loc în cadrul unei investigaţii mai largi cu privire la tratamentul documentelor clasificate.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) nu a făcut declaraţii cu privire la acestă percheziţie la locuinţa preşedintelui democrat.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a percheziţionat recent o altă locuinţă a lui Biden în Delaware, în oraşul Wilmington, în căutarea de documente confidenţiale datând din mandatele de vicepreşedinte şi de senator ale lui Joe Biden.

„Uite, am găsit nişte documente (…) care au fost depozitate în locul nepotrivit, le-am predat imediat Arhivelor şi Departamentului de Justiţie”, le-a spus preşedintele american în cursul unei vizite în California jurnaliştilor care l-au întrebat în legătură cu acest subiect.

„Cred că veţi vedea că este fără importanţă. Nu am nici un regret. Fac ceea ce mi-au spus avocaţii că vor să fac. Exact asta facem”, a continuat el, adăugând că cooperează „în totalitate” cu justiţia.

Aceasta este o afacere delicată pentru Biden care intenţionează să candideze din nou în 2024 şi pentru democraţi în ansamblu.

Cei din urmă nu a ezitat să-l critice pe fostul preşedinte republican Donald Trump, vizat de o anchetă judiciară pentru că a păstrat cutii întregi cu documente când a părăsit Washingtonul în 2021.

În ce îl priveşte pe preşedintele democrat, primele documente clasificate au fost descoperite pe 2 noiembrie la Penn Biden Center, un think tank din Washington unde Joe Biden avea cândva un birou, şi raportate Arhivelor Naţionale.

În decembrie, avocaţii preşedintelui au găsit apoi, în garajul casei sale din Wilmington, Delaware, „un număr mic de documente” potenţial confidenţiale şi au avertizat Departamentul de Justiţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.