Liderii AUR, implicare totală: Facem demersuri pentru recunoașterea statutului de minoritate națională pentru românii din Italia!

AUR face demersuri pentru recunoașterea românilor ca minoritate națională oficială în Italia. În context, AUR va continua în actuala sesiune parlamentară, împreună cu românii din diaspora, demersurile pentru recunoașterea minorităților naționale ale românilor din Europa.
 „Este inadmisibil ca în Italia să nu fim recunoscuți după 33 de ani ca minoritate, iar alte 12 de minorități să fi primit până acum acest statut. De asemenea, am cerut omologilor cu care m-am întâlnit prima dată la București și zilele trecute la Grosseto și la Roma reciprocitate în ceea ce privește învățământul în limba română”, au precizat liderii AUR.
„Având în vedere că există Liceul Teoretic Dante Alighieri în București, AUR a cerut înființarea Liceului Mihai Eminescu la Roma. AUR va continua demersurile care vizează protejarea minorității românilor din Italia, în condițiile în care AUR se află în relații foarte bune, în relații de prietenie cu Guvernul doamnei Giorgia Meloni, dovadă este că întâlnirile noastre au fost la nivel parlamentar, la nivel de reprezentanți ai Guvernului, care au răspuns solicitărilor noastre”, au mai spus George Simion și colegii săi.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.