Maria Grapini cere, în plenul PE, respectarea drepturilor minorității române din Ucraina: Comisia Europeană să verifice respectarea acordului pe care Ucraina l-a semnat cu UE!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a pledat, în cadrul unei intervenții în plenul PE, pentru respectarea drepturilor minorității române din Ucraina.

Intervenția eurodeputatului Grapini a avut loc în prezența comisarului european pentru buget și administrație, Johannes Hahn și a ministrului suedez al Apărării, Pal Jonson, din partea președinției suedeze a Consiliului UE.

“Vreau, în primul rând, să mulțumesc concetățenilor mei care, de la începutul acestui conflict sângeros, au ajutat milioane de refugiați ucraineni. Trebuie făcut totul pentru a opri masacrul populației civile pentru că acolo, în Ucraina, mor cetățeni nevinovați. Cred, de asemenea, domnule comisar Johannes Hahn, că mesajul dat astăzi de dumneavoastră este un timid mesaj de pace și sprijin diplomatic. În Ucraina cetățenii nu mai au ce mânca, câteodată nu mai au nici apă, și trebuie să mergem spre sprijin diplomatic”, a punctat eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a cerut Comisiei Europene să verifice dacă Ucraina respectă condițiile impuse Kievului prin acordul de aderare la UE în privința respectării drepturilor minorităților.

“Ucraina trebuie să înțeleagă că un stat care a semnat un acord de aderare la UE trebuie să respecte drepturile minorităților. Și de aceea vă cer domnule comisar să verificați respectarea acordului pe care Ucraina l-a semnat cu UE, pentru că minoritatea română nu poate să vorbească și să învețe în limba română și prigoana împotriva preoților ortodocși români este de netolerat”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.