Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, acuză: Confuzia, voită, făcută de Austria prin care invocă migrația pentru a bloca intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen este o încălcare a Regulamentului!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, acuză Austria, într-o nouă interventie în plenul Parlamentului European, de încălcarea Regulamentului European privind Schengen și cere președinției suedeze a Consiliului UE să rezolve această problemă.

“Înțeleg supărarea statelor membre în care au ajuns migranți ilegali dar nu cred că ar trebui să rezolvăm o nedreptate cu o altă nedreptate. Confuzia voită făcută de Austria prin care invocă migrația ca motiv pentru a bloca intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen este, de fapt, o încălcare a Regulamentului Schengen. Și cer Comisiei Europene și președinției suedeze a Consiliului UE să nu mai amestecăm lucrurile. Un Regulament european votat este obligatoriu pentru toate statele membre și ca atare și pentru Austria”, a punctat eurodeputatul Grapini, care s-a declarat, în context, o susținătoare a rezolvării problemei migrației.

Potrivit Mariei Grapini, problema migrației nu poate fi rezolvată prin ridicarea unor garduri, ci cu măsuri, proceduri și o implementare clară a acestora, dar și prin definirea clară a migrației ilegală.

„Eu sunt umanist, fac parte dintr-un partid umanist în România, și vreau să ajutăm orice om care are nevoie de ajutor și poate să fie ajutat. Dar nici nu vreau să vindem iluzii că mutăm continentele în Europa. Aici, cred, că trebuie să fim foarte clari!”, a mai spus eurodeputatul PUSL.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.