Liderii AUR trag un semnal de alarmă: UDMR își finanțează mesajele separatiste din bugetul Dezvoltării, pus la dispoziție de PNL și PSD!

AUR, susține prin vocea deputatului Dan Tănasă că ministrul Dezvoltării din Guvernul României, Cseke Attila, comunică pe pagina de Facebook informări despre activitatea Guvernului României cu prioritate în limba maghiară și abia apoi în limba oficială de stat. Mai mult, același ministru din Guvernul României comunică ceva în limba maghiară și cu totul altceva în limba oficială de stat, susține Tănasă.
Textul în limba maghiară postat de ministrul Cseke Attila în maghiară este:
„În cinci județe din Transilvania se construiesc piste de biciclete pe terasamente și baraje – majoritatea în Ținutul Secuiesc și Partium. Cu ministrul Barna Tánczos, am semnat acum contractele de finanțare pentru construirea a 426 km de piste pentru biciclete”.
 În română, mesajul ˝tradus˝ de autorul postării sună astfel:
Primele 7 contracte de finanțare prin componenta C 11 – Turism și cultură din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost semnate între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
 Premierul Nicolae Ciucă trebuie să verifice neîntârziat maniera în care sunt utilizați banii de la bugetul României pentru propaganda separatistă promovată de UDMR și să ceară explicații pentru limbajul dublu utilizat de un oficial al Guvernului României”, a conchis Dan Tănasă.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.