Fapte, nu vorbe la Ministerul Muncii! Ministrul Budăi continuă lupta pentru protejarea drepturilor pensionarilor!

Încă din prima zi a mandatului său, ministrul Muncii, Marius Budăi, a cerut, răspicat, majorarea pensiilor și a salariului minim. Susținut de Marcel Ciolacu, cel mai implicat lider PSD din perioada post-decembristă, dar și de ceilalți pesediști, Marius Budăi s-a luptat pentru renegocierea procentului de 9,4% din PNRR alocat pensiilor. Mulți l-au ironizat, l-au acuzat de demagogie, i-au cerut demisia! S-a dovedit, însă că Marius Budăi a avut dreptate. Și nicio altă țară din UE nu are prevăzut un asemenea procent în PNRR. Mai mult, media UE din PIB alocată pensiilor sare de 12,5%!

Atacurile liderilor USR și chiar PNL  la adresa sa nu surprind. Ministrul care cere pensii mai mari, salarii mai mari, trebuie redus la tăcere. El deranjează și ca atare trebuie să fie demis/remaniat și să dispară din prim-planul politicii. Acuzat de demagogie, invidiat de unii colegii, văzut ca o amenințare de adversarii politici, Marius Budăi continuă, însă, să facă exact cea ce știe și anume să se lupte pentru milioanele de pensionari.

De altfel, liderii PSD, cei care s-au remarcat prin susținerea ferventă a categoriilor defavorizate, sunt văzuți ca o amenințare de liberali și useriști. Apropierea de oameni pot aduce voturi și asta îi sperie pe mai-marii PNL și USR.

Manipulările s-au  ținut lanț, ca și diversiunile. S-a spus, răspicat, că PSD nu vrea să majoreze pensiile.Că Ciolacu, Budăi, Firea, Grindeanu și ceilalți pesediști vând iluzii în privința majorării pensiilor. Din păcate pentru ei, PSD și-a asumat responsabilitatea guvernării.Chiar cu riscul pierderii unui important capital electoral. Cât ar fi fost astăzi inflația cu un guvern PNL-USR-UDMR? Cred că ar fi depășit 30%!

Pensiile au fost majorate de la 1 ianuarie. Cu 12,5%. Ca și salariu minim, ca și voucherele sociale. Nimeni, dintre cei aflați în sărăcie, nu a fost uitat. Ciolacu Budăi și ceilalți pesediști rămân garanții acestor majorări. Și asta nu (mai) poate contesta nimeni!

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.